Start med seier i generalprøven til cupkampen

Start slo Skeid 2-1 i Sørlandshallen etter mål av Mathias Grundetjern og Henrik Robstad. Foto: Gunnar Langeland

Start - Skeid 2-1 (2-0)

1-0 Mathias Grundetjern '24
2-0 Henrik Robstad '33
2-1 Selvmål '89

Starts lag:

Jasper Silva Torkildsen, Sander Sjøkvist (Tveita fra 16), Vito Wormgoor, Luc Mares (Frobenius fra 45), Henrik Robstad (Gjesdal fra 58), Basilio Ndong, Eirik Schulze, Kristoffer Valsvik, Emir Derviskadic, Mathias Grundetjern, Jonatan Braut Brunes (Nilsen fra 68).

Benken: Jon-Helge Tveita, August Frobenius, Henrik Gjesdal, Adrian Nilsen

Et sykdomsplaget Start-lag møtte Skeid til treningskamp i Sørlandshallen lørdag ettermiddag. Mange av de sentrale spillerne glitret med sitt fravær, og Start hadde kun fire mann på benken.

Henrik Robstad var tilbake i startoppstillingen og vartet opp med et gult kort etter bare seks minutter. Og sørlendingen var som vanlig mye involvert i en kamp der Start slapp til gjestene til flere farligheter i førsteomgangen.

Start klarte ikke selv å skape all verdens i den første delen av kampen, og måtte også gjøre et bytte når Sander Sjøkvist skadet seg etter et kvarters tid – inn kom Jon-Helge Tveita.

Bortelaget kom til flere muligheter, uten at Jasper Silva Torkildsen ble satt på de største prøvene, og etter 24 minutter tok Start ledelsen ved Mathias Grundetjern. Fløy-gutten var fremme på en retur etter at Jonatan Braut Brunes fikk sin avslutning blokkert.

Snaue to minutter senere var Robstad på plass og headet inn frisparket til Kristoffer Valsvik i mål til 2-0.

Start spilte med stor risiko og det gjorde at Skeid fikk muligheter, men vi var både heldige og dyktige at Skeid ikke fikk et reduseringsmål i førsteomgangen.

August Frobenius kom inn for Luc Mares i pausen og spilte trygt og godt i forsvaret utover omgangen. Start fortsatte å presse Skeid i andreomgangen, men de store sjansene uteble.

Basilio Ndong fikk enda mer plass på venstrekanten og kom til flere gode innlegg, men avslutningene satt ikke like godt, og Skeid holdt unna.

Det ble aldri farlig og Start styrte inn til nok en seier i Sørlandshallen, selv om Grundetjern satte ballen i eget mål like før slutt og fastsatte sluttresultatet til 2-1.

Nå venter Sandnes Ulf i cupens 4. runde i Sandnes neste lørdag.

Slik var kampen:

6 min: Gult kort til Henrik Robstad.

8 min: Dagens første Start-sjanse. Grundetjern kommer fremover sentralt og finner Sjøkvist på vingen. Kantspilleren går inn og smeller til, men målvakten har kontroll.

14 min: Litt småskader på Start nå. Først holder Basilio Ndong seg til beinet, og nå sitter Sander Sjøkvist nede.

16 min: Sjøkvist må forlate banen, inn kommer Jon-Helge Tveita

19 min: Skeid er frempå etter en feilpasning fra hjemmelaget, men Jasper er på plass. Start spiller med stor risiko bak, men enn så lenge har de hatt kontroll.

21 min: Dobbelavslutning fra Skeid. Den først i blokka, den andre ruller inn til målvakten.

24 min: 1-0 til Start. Mathias Grundetjern!

Kristoffer Valsvik med en flott lobbet gjennombruddspasning til Jonatan Braut Brunes. Spissen får med seg ballen og avslutter, men skuddet blir blokkert. På returen dukker Mathias Grundetjern opp og sender Start i føringen.

33 min: 2-0 til Start. Henrik Robstad!

Kristoffer Valsvik slår et frispark fra sentralt i banen og inn i feltet. Der er Henrik Robstad høyest og header ballen i mål bak Anders Gundersen i Skeid-målet.

39 min: Skeid er langt fra ufarlige i denne kampen og har vært frempå flere ganger. Denne gangen får de de avslutte med en heading fra kloss hold etter et frispark, men Jasper har kontroll.

45 min: Lagene går til pause på stillingen 2-0 til Start.

Start gjør ett bytte i pausen. Luc Mares ut, inn kommer August Frobenius

48 min: Start med en ok sjanse etter et innlegg, men ingen får til en ordentlig avslutning, og ballen triller inn til målvakten.

50 min: Basilio Ndong finter seg forbi forsvareren og legger et flott innlegg til Braut Brunes, men headingen går like utenfor mål. Fin sjanse der for Start.

54 min: Så får Skeid en utrolig sjanse. Wormgoor misser på en heading og gir Skeid muligheten til å lobbe over Torkildsen i Start-buret, men avslutningen havner utenfor mål.

55 min: Braut Brunes får ballen med seg inn i feltet, men blir presset til å avslutte fra spiss vinkel. Ballen treffer tverrligger over går over.

57 min: Stor sjanse til Start. Eirik Schulze får avsluttet med venstrebeinet fra utenfor 16-meteren, men målvakten får slått til hjørnespark.

58 min: Henrik Robstad blir liggende nede med skade. Forsvareren går ut og inn kommer Henrik Gjesdal.

59 min: Hjørnesparket ender i en stor Start-sjanse. Wormgoor får headet, men avslutningen går like utenfor mål.

68 min: Jonatan Braut Brunes går ut, inn kommer Adrian Nilsen

71 min: Start får avsluttet ved Mathias Grundetjern, men avslutningen går like over Skeid-målet.

73 min: Ny Start-sjanse. Valsvik finner Ndong på venstrekanten, som igjen legger inn foran mål til Tveita, men Stavanger-karen er i ubalanse og får ikke avsluttet.

86 min: Start og Skeid med hver sin sjanse de siste minuttene, men ingen av avslutningene overlister målvaktene. Kan se ut som det ebber ut i 2-0 her nå.

89 min: Skeid reduserer på selvmål. En avslutning går først i stanga før Grundetjern prøver å klarere ballen, men uheldigvis for Start-spilleren går den i eget ett.

Kampen ender 2-1 til Start.