Start med rødt kort og 0-1 i generalprøven mot Mjøndalen

Det var antydninger til forbedring hos Start etter to svake kamper, men det ble likevel tap i Mjøndalen. Foto: Morten Sørlie, Mjøndalen IF

Sesongoppkjøringens aller siste test ble gjort i Mjøndalen lørdag ettermiddag, der Start skulle møte Mjøndalen to ganger med to forskjellige lagoppstillinger.

Vi fulgte det antatte førstelaget i kampen kl. 15:00.

Start skulle prøve å revansjere to svakere prestasjoner mot Sandnes Ulf i cupen og Grorud i forrige treningskamp, men etter en jevn start på kampen tok Mjøndalen initiativet i lørdagens oppgjør.

Hjemmelaget spilte seg ganske enkelt til flere sjanser, og Start slet selv med å komme til gode muligheter. Hverken Braut Brunes eller Sanyang klarte å vise seg frem som de gjorde tidligere i vinter, og da ble det tynt der fremme.

Mjøndalen skapte flere ok muligheter den første halvtimen, og etter en drøy halvtime satt også 1-0 til Mjøndalen ved Benjamin Stokke – dessverre fullt fortjent.

Start våknet litt mot slutten av omgangen, og anført av en frisk Kristoffer Tønnessen skapte laget flere muligheter, men mål ble det ikke.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Mjøndalen.

I andreomgang åpnet Start friskt, og igjen var det Tønnessen som skulle utmerke seg. Han skapte flere gode muligheter fra venstrekanten, men inne foran mål klarte ikke lagkameratene å utnytte mulighetene. Nærmest var kanskje Sanyang som satte ballen i nettveggen tidlig i andre omgang.

Kaptein Vito Wormgoor måtte forlate banen etter en snau time etter å ha fått rødt kort.

Etter snaue timen spilt måtte kaptein Wormgoor gå i garderoben etter at forsvareren fikk direkte rødt kort.

Start gjorde noen bytter og skapte faktisk flere gode sjanser selv med ti mot elleve mann. Nærmest var Emir Derviskadic, som foran nærmest åpent mål valgte å hoppe over ballen i stedet for å sette inn 1-1.

Selv om Start skapte flere sjanser med ti mann på banen, klarte de til slutt ikke å få ballen i mål, og dermed ble det et 1-0-tap i generalprøven.