Start med 6-0-seier på hjemmebane - slik var kampen i tekst, video og bilder

Mathias Grundetjern, Zakaria Sawo og resten av Start-laget knuste Bryne på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder

Start tok mandag kveld imot Bryne på Sparebanken Sør Arena. Etter tre strake tap i 2021 og 2022 mot dagens motstander, var det et revansjesugent Start-lag som inntok matta. Både Tom Strannegård og Zakaria Sawo fikk sin hjemmedebut, og for en debut det skulle bli.

Men de første 20 minuttene var ikke noe å rope hurra for. Start-spillerne leverte svakt, og det skaptes nesten ikke målsjanser. Publikum fryktet trolig en ny dårlig opplevelse mot de rødkledde, men etter drøye 20 minutter smalt det. Nederlenderen Luc Mares åpnet opp hele forsvaret med en flott gjennombruddspasning og sendte Mathias Grundetjern alene igjennom. Fløy-gutten takket og bukket for muligheten og banket inn 1-0 på mesterlig vis.

Zakaria Sawo ofret alt og løp på det meste som kom hans vei, og etter 40 minutter skulle han også få uttelling. Et raskt frispark sendte svensken alene mot målvakten, og etter først å ha fått reddet skuddet, satte svensken returen i mål til 2-0. Det ble også pauseresultatet, men det skulle ikke gi seg der.

For Start kom ut som en rakett i andreomgang og økte noe heldig til 3-0 etter et bisart selvmål. Kristoffer Tønnessen snurret rundt med ballen i 16-meteren, men mistet den til en Bryne-spiller. Han sendte ballen videre til               Sondre Nordheim som på finurlig vis taklet ballen inn i eget mål. Heldigvis for Bryne-forsvareren skulle målet ikke bli avgjørende, for nå var det bare Start på banen. Emir Derviskadic vartet opp en med flott finte på midtbanen og lurte seg forbi oppasseren sin, før han fant Kristoffer Tønnessen på venstrekanten. Kapteinen lobbet igjennom Eirik Schulze som igjen banket inn 4-0 til Start.

Etter timen spilt kom Jesper Gregersen inn, og bare ti minutter senere skulle Start øke ledelsen igjen. Og igjen var det Grundetjern som skulle bli målscorer. Den offensive spilleren ble spilt igjennom, og alene med målvakten var det aldri tvil – 5-0. I de siste minuttene kom også 16 år gamle Jesper Gravdal og spisstalentet Sander Svela innpå, og med ungguttene på banen økte Bjarni Mark Antonsson til 6-0 etter et hjørnespark. Ydmykelsen var komplett.