Start med 3 poeng i Sogndal

Eirik Schulze og Krisoffer Tønnessen scoret målene da Start slo Sogndal 2-1 på Fosshaugane Campus lørdag ettermiddag. Foto: Hilde Caspersen

30 Basilio Ndong (Robstad fra 90.)
16 Tom Strannegård (Strannegård fra 79.)

10 Alagie Sanyang

Start-laget feirer sammen med fansen etter seieren mot Sogndal. Foto: Hilde Kaspersen

Kampsammendrag:

Start reiste til Sogndal lørdag vel vitende om at minst 1 poeng ville holde dem inne i jakten på tredjeplassen i OBOS-ligaen, mens kun 3 poeng var godt nok for å sette press på Stabæk på andreplass. Men også Sogndal hadde press på seg, for saftkokerne måtte trolig vinne sine to siste kamper for å holde liv i drømmen om kvalifisering.

Og det var nettopp hjemmelaget som åpnet sterkest og kom til en sjanse etter bare minuttet spilt. Førsteomgangen bar preg av litt nervøsitet, for begge lag virket litt ukonsentrerte og mistet ballen enkelt til tider.

Zakaria Sawo kom til Starts første sjanse etter drøye 10 minutter, mens lagets største sjanse kom eter halvtimen, da Tom Strannegård fant nevnte Sawo i 16-meteren, men skuddet gikk rett på Sogndals 16 år gamle målvakt Daniel Sætren.

Sogndal var langt fra ufarlige, men det som hjemmelaget skapte, hadde Jasper Silva Torkildsen full kontroll på. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

I andreomgang var det igjen Sogndal som yppet seg i starten, men etter 4 minutter utnyttet Joacim Holtan og Start en svak involvering av Sogndal-målvakten, mens Eirik Schulze kunne banke inn 1-0 til Start.

Sogndal prøvde å få til et press etter scoringen, men hjemmelaget klarte aldri å skape de store sjansene. Mål preger kamper sies det, og det gjorde det i stor grad i denne kampen. For etter 63 minutter punkterte Kristoffer Tønnessen nærmest kampen med en scoring som ville gjort Roberto Carlos stolt.

Grimstad-gutten fikk drømmetreff fra over 30 meter og limte ballen i krysset, og dermed stod det 2-0 til bortelaget i en kamp der vi ikke hadde imponert all verdens.

Start var nære ved å øke til 3-0, da målscorer Schulze fikk avslutte fra innenfor 16-meteren, men skuddet ble blokkert.

Like før slutt reduserte Sogndal til 1-2, men det var ikke nok tid for hjemmelaget til å komme tilbake i kampen. Dermed tar Start med seg alle poengene hjem til Kristiansand, og vi har en fin mulighet til å kapre tredjeplassen i siste serierunde.

K P
3 KFUM 29 52
4 Start 29 51
5 Kongsvinger 29 46
6 Sandnes Ulf 29 44

Kampen minutt for minutt:

6 min: Zakaria Sawo får av gårde et skudd, men Sogndals 16 år gamle målvakt har kontroll.

7 min: Tidligere Start-spiller Isaac Twum er våkent frempå og vinner ballen høyt. Sogndal får en fin mulighet, men heldigvis blir det ingenting ut av angrepet.

11 min: Det er hjemmelaget som har hatt et lite initiativ den første delen av kampen, men enn så lenge er det ingen mål.

12 min: Start vinner ballen høyt, og Sawo får avsluttet, men ballen går ufarlig over mål.

22 min: Så presser Start Sogndal høyt, og det ble nesten en stor sjanse etter et utspill fra Sogndal-keeperen.

30 min: Så får vi dagens største sjanse, og den kommer til de gule og svarte. Fin ball fra Tønnessen til Strannegård, som igjen finner Sawo på vei inn i 16-meteren, men skuddet går rett på keeper.

33 min: Sogndal får headet et hjørnespark mot mål, men ballen går like over tverrligger. Fortsatt 0-0.

34 min: Ny mulighet til Sogndal, men forsvaret rydder opp.

36 min: Ingumundarson med en kjempemulighet for Sogndal, men sklir litt i skuddøyeblikket. Dermed går ballen utenfor målet til Jasper.

Litt mer statistikk. Joachim Holtan har scoret i hver eneste kamp for Start så langt i sesongen, men han har aldri scoret mot Sogndal. Han møtte laget to ganger med Bryne, der kampene endte 0-1 og 0-0. Får han hans første mot Sogndal i dag?

45 min: Sawo finner Holtan, men spissen skyter med løskrutt. Dermed går lagene til pause på stillingen 0-0.

---

45 min: Vi er i gang igjen i Sogndal.

47 min: Sogndal ypper seg med et par hjørnespark i starten av andreomgangen.

1-0 Start!!! Eirik Schulze

49 min: Holtan vinner ballen fra målvakten, og Schulze vipper ballen iskaldt over og setter inn 1-0. Hans 11. mål for sesongen og hans mål nummer 50 i OBOS-ligaen.

59 min: Det er Sogndal som kommer til sjansene også etter målet vårt, men det blir ikke altfor farlig. Vi har en halvtime igjen å spille.

60 min: Bare nesten der for Ndong. Går på et fint løp og prøver å finne Holtan foran mål. Ballen går litt for langt, og vi får ikke noe mer ut av angrepet.

61 min: Ndong på farten. Først finner han nesten Holtan foran mål med en fin pasning, før han like etterpå finter av en Sogndal-spiller og smeller ballen i en forsvarer og ut til hjørnespark.

PANG! Kristoffer Tønnessen!

63 min: Kristoffer Tønnessen banker til fra over 30 meter – rett i krysset. Vi leder 2-0 på Fosshaugane.

64 min. Start gjør to bytter. Emir Derviskadic bytter med Bjarni Antonsson, mens Zakaria Sawo går ut til fordel for Alagie Sanyang.

71 min: Sogndal med en sjanse, men skuddet fra like ved 16-meteren går like utenfor mål.

79 min: Jesper Gregersen kommer inn for Tom Strannegård.

80 min: Det er Sogndal som skaper det lille som skjer akkurat nå, men Jasper Torkildsen i Start-buret har vært våken og ryddet unna det som har kommet hans vei.

81 min: Ndong utfordrer på venstrekanten og får frispark. Sogndals Hoven får kampens første gule kort.

83 min: Schulze med kjempesjanse etter at Twum mister ballen i feltet, men skuddet blir blokkert.

88 min: Sogndal med et fint angrep og redusering til 1-2.

Det er lagt til minimum 4 minutter.

90 min: Basilio Ndong forlater banen, Henrik Robstad kommer inn.

DER er det slutt. Vi tar 3 deilige poeng i Sogndal!