Start henter trener fra Vålerenga-akademiet

Simen Moe fotografert på en snødekt Sparebanken Sør Arena, hvor 32-åringen skal trene Starts G19-gutter, det vil også si Start 2, sammen med Thomas Ferreira. Han begynner i jobben første uken på nyåret. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

Start har ansatt ny trener for G19-laget, som også er stammen i Start 2. Valget falt på Simen Moe fra Vålerenga, som har et av landets beste akademier.

- Jeg har vært i Vålerenga i fire år, og trent 12-, 14- og 16-åringene. Jeg har hatt det veldig fint, men nå ønsket jeg en ny utfordring -  jobbe med litt eldre spillere og et lag som er linket opp mot et A-lag. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier 32-åringen, som skal trene G19-spillerne sammen med Thomas Ferreira.

- Knærne ville ikke mer

Simen Moe begynte å spille fotball som treåring i den lille gymsalen til KFUM Oslo på Ekebergsletta. Der spilte han til han var 9-10 år gammel og familien flyttet til Sandvika i Bærum. 

- Jeg spilte i IL Jutul og Bærum Sportsklubb til jeg måtte slutte som 16-17-åring fordi knærne ikke ville mer. Jeg gikk på toppdrettslinja til Dønski videregående skole på den tiden, og byttet da aktiv fotball med treningsledelse. Siden jeg ikke kunne spille selv fikk jeg også lov til å jobbe på skoleakademiet til Bærum. Det var der jeg ble bitt av trenerbasillen, sier Simen, og legger til:

- Jeg tok ett års pause fra fotballen da jeg var ferdig med videregående, før jeg ble «dratt inn igjen» da Bærum spurte om jeg ville trene et 13-årslag. Etter ett år der fikk jeg tilbud om en litt større stilling i Holmen Idrettsforening i Asker, snaue 10 minutter unna. Der ble jeg i nesten sju år, før jeg fikk tilbud fra Vålerenga. Der har jeg altså vært i fire år, og trent 12-, 14- og 16-åringene, og jobbet på toppidrettslinja på Valle Hovin videregående skole.

- Enkelt å si ja til jobben

Simen sier ting har gått veldig fort etter han fikk henvendelsen fra Start for et par uker siden.

- På det første møtet vi hadde var klubben veldig tydelige på hva de vil få til her, hvor de er i løypa, hva de er gode på, og hva de må bli bedre på. Det er forfriskende. Når du snakker med klubber, så får du nesten alltid bare vite hva de er gode på. Her fikk jeg høre alt, og hva jeg kan bidra med. Jeg synes prosessene med å utvikle spillere er spennende, morsomt og givende. Så hadde jeg en fin samtale med Sindre (Tjelmeland) der vi snakket om linken mellom A-laget og Start 2. Da fikk jeg en veldig god følelse som gjorde det enkelt å si ja til jobben.

- Hvilke forventinger har du til den nye trenerjobben din?

- De er store. Start er en stor klubb som jeg har skjønt at det er veldig mye interesse rundt, på hele Sørlandet. Jeg merket da jeg kom inn her at det er mye engasjement og mye som skjer. Det gleder jeg meg veldig til å bli en del av.  

- Vil passe veldig god inn

Tomi Markovski, Starts utviklingsleder, sier at klubben valgte å ikke utlyse stillingen som G19-trener etter Erik Mykland, som skal trene Start G15 neste år.

- Vi snakket i stedet med flere, og fant at Simen ville passe inn i det vi ser etter, den profilen vi ønsker å ha. Han har erfaring fra et av de beste akademiene i Norge, og har vært med å utvikle mange gode fotballspillere.  Han kjenner godt til både nasjonale og internasjonale referanser som vi skal sikte etter. Han er i tillegg hardtarbeidende, og ønsket en ny utfordring. Vi gleder oss veldig til å samarbeide med ham. Jeg tror han vil passe veldig godt inn i Start slik vi er rigget nå og med de trenerne og spillerne vi har her, sier Markovski, og fortsetter:

- Jeg vil takke Vålerenga som har vært fine i prosessen som slipper ham ett år før kontrakten hans går ut.   

Utviklingslederen sier også at Start nå har et veldig spennende trenerkorps i klubben, men at de fortsatt ser etter trenere/spillerutviklere som kan bidra rundt lagene.

Annonse fra Obos-ligaen: