Start henter midtbanetalent fra Sarpsborg 08

Sarpsborg 08s 17 år gamle midtbanetalent Emir Derviskadic er klar for Start. Kontrakten strekker seg foreløpig ut 2024.

Annonse:

- Emir er en spennende ung midtbanespiller med aldersbestemte landskamper som vil kle vår type spillespill godt. Han går rett inn i A-stallen, men han vil trenge tid før han er moden for å konkurrere om å starte for oss, sier Start-trener Sindre Tjelmeland, og legger til:

- Emir er en bra type som er klar for å fighte fra dag en. Han kan bekle flere roller sentralt på midtbanen, og kommer til å bli et fint tilskudd for oss i forhold til å ha spillere som har potensiale.

Emir Derviskadic er født og oppvokst i Sarpsborg, med foreldre fra Bosnia-Hercegovina. Fotball har han spilt siden han var fire år.

- Jeg elsker å spille fotball, og begynte i Sparta, en liten klubb i Sarpsborg, da jeg var fem. Jeg spilte der til jeg var 14, da gikk jeg over til Sarpsborg 08s guttelag. Etter ett år der ble jeg flyttet opp på juniorlaget som 15-åring, der jeg spilte et halvt år, til jeg fylte 16 og ble flyttet opp på A-laget, sier Emir til ikstart.no.

emit.jpg
Start-trener Sindre Tjelmeland ønsker Emir Derviskadic velkommen til Sparebanken Sør Arena.

Emir debuterte for Sarpsborg 08 i Eliteserien i 2020, som 16-åring, mot Molde, og ble da den yngste debutanten i klubbens historie. Han har to U17-landskamper for Bosnia-Hercegovina, og har også deltatt på samlinger med det norske U16- og U17-landslaget.

- Jeg spiller for begge landene så lenge jeg kan og tar ikke en avgjørelse om hvilket jeg velger før jeg må, sier Emir.

- Hva vil du selv si er dine sterkeste sider som fotballspiller?

- Jeg er fotballklok, tar gode avgjørelser, blir ikke stresset med ball, har en god pasningsfot, og er flink til å ta av press, sier det unge midtbanetalentet. Han sier dette om hvorfor han valgte å bytte videre Eliteseriespill i Sarpsborg 08 med Start i OBOS-ligaen.

- Jeg var ikke fornøyd med treningshverdagen og antall kamper jeg fikk spille i Sarpsborg 08. Da Sindre (Tjelmeland – red.anm.) ringte agenten min, tok jeg en prat med ham på Teams. Der fikk jeg høre det jeg ville høre, at Start ønsket meg som en satsingsspiller. Jeg er veldig fornøyd med tilbudet jeg har fått fra Start og at jeg går rett inn i A-stallen, sier Emir Derviskadic og avslutter på denne måten:

- Kristiansand er en by i en stor landsdel som bør ha et lag på aller høyeste fotballnivå i Norge. Det ønsker jeg å være med og bidra til.

image00001 (2).jpeg
Pappa Feda Derviskadic er ikke bekymret for å sende sin 17 år gamle sønn til Start og Kristiansand. Her er de fotografert sammen med landslagslegenden Erik Mykland.

 

Annonse fra Obos-ligaen: