Start henter mental trener fra Olympiatoppen

Start har ansatt Erik Hofseth som mental trener i en deltidsstilling. Kristiansanderen som til daglig jobber i Olympiatoppen, begynner i sin nye stilling 1. februar.

Annonse:

- Jobben min blir å underbygge den daglige prestasjonsutviklingen som Sindre Tjelmeland og resten av trenerteamet jobber hardt for å skape i laget, sier Erik Hofseth, som er Start-fan og bor bare et par steinkast fra Sparebanken Sør Arena.

Erik Hofseth har en doktorgrad i idrettspsykologi (PhD) fra Norges idrettshøgskole, med spesialist-kompetanse på emosjonelle og kognitive utviklings- og prestasjonsblokkeringer. Han har videreutdanning i kognitiv terapi og anvendt idrettspsykologi.

Starts nye mentale trener har vært tilknyttet Olympiatoppen siden 2015. Han er også tilknyttet andre institusjoner, forbund og prestasjonsmiljøer som foreleser, forsker og konsulent.

- Vi har ønsket dette her en god stund, men synes det var best timing nå som det er et nytt år med sesongoppkjøring fremfor å hente inn en mental trener midt i en sesong. Dette er noe spillergruppen også har ønsket veldig sterkt, som de sa seg villige til å kutte litt i lønn for å få igjennom. Vi slapp å gå til det steget, men dette tyder på at vi har en gruppe som er svært dedikert og utviklingsorientert, sier Sindre Tjelmeland og fortsetter:

- For oss vil dette være et ledd i å styrke den kulturen vi ønsker å skape ytterligere gjennom å få en sparringspartner og rådgiver både for trenere og spillere. Erik har bra erfaring med å jobbe inn mot fotball, og vi har stor tro på å at han kan bidra positivt inn mot vår gruppe. Han vil kunne bistå trenere og spillere kollektivt, så vel som individuelt, sier Sindre Tjelmeland.

Annonse fra Obos-ligaen:
Publisert: 17.01.2022
Skrevet av: Egil Olsen / Markus Slyngenborg Jensen