Start går trolig for en formasjonsendring

Etter at både trenergruppen og spillergruppen har vist litt misnøye over prestasjonene i serieåpningen, har det blitt tatt grep. Start har drillet inn en 1-3-4-3-formasjon, noe som trener Joey Hardarson tror kan skape en trygghet i laget.

- Vi har i hvert fall to alternativer vi kan bruke, også handler det om å få mer trygghet i laget og få spillere i posisjoner der de føler seg trygge, sier Joey.

- Også har det for så vidt sett bra ut på trening denne uken. De har evnen til å tilpasse seg og kanskje gjøre litt andre ting enn de er vant til, også er det å få det ut i kamp.

- Da har vi som sagt muligheten til å veksle litt imellom hvis vi føler behov for det.

Og endringen kan komme til å bli permanent om laget lykkes.

- Det kommer kanskje litt an på. Vi må først se hvordan det slår ut, men at vi er trygge på flere ting og kan variere i kamper og imellom kamper kan være viktig for oss.

- Vi kommer til å jobbe med det videre uansett. Vi kaster ikke det i søpla selv om vi ikke skulle få det til. Men det har vi ikke noen planer om å gjøre.

Endringer kan det også skje i angrepet. Danske Sebastian Buch Jensen nærmer seg startoppstillingen og har imponert på trening.

- Sebastian har vokst fint inn i dette hos oss og markerer seg stadig mer på trening. Så det er en levende konkurranse om den posisjonen.

Høyrekant-rollen står trolig mellom Adeleke Akinyemi og Buch Jensen, og Joey vil trekke frem de forskjellige kvalitetene de to spillerne kan bidra med.

- De har litt forskjellig spisskompetanse. Sebastian er flink i forhold til samhandling, relasjoner og slike ting, og han har et godt blikk for spillet, der han finner gode pasninger og gode løsninger.

- Adeleke er råere i bakrom og har mer fysikk.

- De er forskjellige spillere, men det er greit å kunne ha litt alternativer og forskjellige typer i disse posisjonene.

Og kampen om en startplassering er for øyeblikket helt åpent.

- Det kommer litt an på kampbildet og motstander hvordan vi bruker dem, men det er veldig fint å se hvor fint Sebastian har kommet inn i det.

Den nye formasjonen gir også flere andre fordeler. Eman Markovic kommer kanskje enda mer til sin rett lengre inn i banen, Sander Sjøkvist får en mer offensiv rolle, mens Peter Reinhardsen får bruke sine ferdigheter som midtstopper.

- Forhåpentligvis får vi flere spillere i posisjoner hvor vi får enda mer ut av dem. Det kan være en fordel for Sander å komme litt høyere opp i banen. Henrik har vist at han egentlig er kantspiller og ikke back, sier Joey med et smil. Så han trives egentlig godt høyere i banen også.

- Også har vi Peter som både kan spille vingback og stopper. Så vi har alternativer og de kan bekle litt forskjellige roller.

Det har sett bra ut på trening, men nå gjelder det å få det ut i kamp.

Start møter Åsane på bortebane i morgen kl. 18:00.

 

Annonse fra Obos-ligaen: