Spennende debutsesong i eSerien

Første sesong av eSerien endte med exit i kvartfinalen for Starts FIFA-spillere Georg Sautoglu og Kasper Hornnes. Nå er guttene revansjesugne og gira på å stille enda bedre forberedt når neste sesong av ligaen starter i høst.

Annonse:

- Vi gleder oss allerede til høsten, både til lanseringen av FIFA 20, og til å representere Start i høstens sesong av eSerien, sier de to guttene.

Søndag var det sluttspill i eSerien, og Start var sammen med åtte andre lag kvalifisert etter vårens gruppespill. Motstander var Brann, en av favorittene til å vinne hele turneringen, og det skulle vise seg å bli litt for tøft. 1-8 ble resultatet sammenlagt, og Brann endte til slutt opp som finalister. Storfavoritten Vålerenga stakk til slutt av med seieren i eSerien.

- Det har vært høyt nivå på alle de norske klubbene som har deltatt, mye jevnere enn først antatt. Det har vært spennende å følge den første runden av eserien i Norge, sier Robert Sach, esport-ansvarlig i Start. 

27
Kasper i dyp konsentrasjon under en av kampene. Foto: eSerien.no

Verdens raskest voksende sport

E-sport er verdens raskest voksende sport, og rundt 500 millioner mennesker følger med på e-sport jevnlig. Sach forteller at han og spillerne har lært mye av den første sesongen. Blant annet at det blir viktig å starte treningen med en gang FIFA 20 blir lansert, og kjappest mulig bygge opp ett best mulig FUT (Fifa Ultimate Team)-lag.

- FUT betyr at en kan sette opp laget ved å plukke fritt blant alle dagens og historiske fotballspillere. Disse profilene er kun tilgjengelig gjennom ‘’pakker’’ som åpnes på ulikt vis etter lanseringen av FIFA-spillene. De fleste av disse pakkene koster penger og summerer seg fort opp til større summer, sier Robert.

Mens gruppespillet ble spilt på en modus der alle spillerne på alle lag var like gode (85-rating), kunne spillerne velge sitt eget FUT-lag i sluttspillet. Kasper og Georg ønsker ikke å bruke det som noen unnskyldning, men de skulle gjerne hatt mer tid til å trene med sitt FUT-lag i forkant av sluttspillet. Det er noe de kommer til å prioritere før neste sesong.

De forteller også at det å spille foran et publikum, og med tusenvis av seere som fulgte eSeriens sendinger direkte, var ganske annerledes enn å spille alene på gutterommet.

- Å spille på en setting som dette er veldig forskjellig fra å spille på gutterommet, det blir mye nerver og helt andre rammer enn hva en har hjemme, sier Kasper.

Georg Sautoglu var tydelig skuffet over at ikke de kom lenger enn til kvartfinalen, men nå ser han fremover.

- Alt var nytt for oss, og det har vært en bratt læringskurve. Nå skal vi høste lærdom fra sesongen som har vært, og komme sterkt tilbake i FiFA 20, sier han bestemt.

Kristiansanderne har satt sine spor i eSeriens første sesong, blant annet ved at de scoret rundens mål i to av tre runder i gruppespillet. Georg imponerte voldsomt med sin tålmodige, ballbesittende stil, mens unggutten Kasper viste frem et finterepertoar som både Neymar og Lionel Messi hadde vært stolte av!

15
Georg jubler for å sikret seieren i en av kampene i gruppespillet. Foto: eSerien.no

 

- Et flott supplement til fotballen

Robert Sach ser frem til å videreutvikle e-sport-satsingen i Start, som handler om å prestere bra i eSerien og eventuelle andre konkurranser, men også å løfte kampdagstilbudet på Sparebanken Sør Arena.

Familieloungen, der barn og unge kan spille FIFA og møte Kasper og Georg før Starts kamper, har vist seg å være et veldig populært tilbud. Konseptet utvikles nå videre og vil fremover være et tilbud rettet mot fotballag og andre grupper som ønsker å gjøre noe ekstra ut av Start-kampene.

Arne Simonsen, kommersiell leder i Start, opplever at klubbens samarbeidspartnere er nysgjerrige på hva e-sport er for noe, og at flere ser at det er en unik mulighet til å nå ut til en spesiell målgruppe.

- Det er først og fremst gutter og unge menn som spiller og ser på e-sport, og den gruppen mennesker er ikke så lett å nå gjennom tradisjonelle kanaler. Derfor er det flere som ser at e-sport kan være en flott arena å være tilstede på. Vi er veldig glade for at vi allerede har fått på plass en del samarbeidspartnere, og så håper vi å kunne bygge videre på dette sammen med både eksisterende og nye partnere i tiden fremover, sier Simonsen.

- Det er viktig å understreke at fotballen er og alltid vil være hovedfokuset i Start, men vi opplever at e-sporten er et fint supplement, og vi tror at vi gjennom å være tilstede på denne arenaen kan engasjere flere unge Start-supportere!

Robert Sach forklarer at undersøkelser viser at et stort flertall av de som spiller FIFA i Norge også er fysisk aktive, da gjerne gjennom fotball.

- I motsetning til den oppfatning mange har av gaming, og hvordan tradisjonelle gamere innenfor andre spill kanskje er, så er de som spiller FIFA stort sett fotballinteresserte barn og unge. Kasper spiller fotball i Randesund og går på idrettslinja på KKG, mens Georg har spilt fotball tidligere, men idag trener mest styrketrening. Begge to er sunne og gode forbilder for barn og unge. Det er viktig for Start som klubb, sier han.

Annonse fra Obos-ligaen: