Start - Bodø Glimt 0-1

I den nest siste treningskampen før seriestart endte det 0-1

Start avsluttet oppholdet i Marbella med kamp mot Bodø Glimt. Fjorårets suverene vinner i OBOS-ligaen er et av tre nyopprykkede lag i årets Eliteserie, sammen med Start og Ranheim.

Bodø-laget har sett sterke ut i oppkjøringen, og har blant annet forsterket laget med målsniken Endre Kupen fra Florø.

Kampen ble spilt på Ayala Polo utenfor Marbella.

Starts lag

Mark Dempsey kunne glede seg over å få tilbake Kristian Floki Finnbogason, Kevin Kabran og kaptein Simon Larsen til kampen mot Glimt.

Ikke så gledelig var det at både Isaac Twum og Tobias Christensen måtte stå over på grunn av skader de pådro seg i kampen mot Aalesunds FK tidligere i uken.

I tillegg var Rolf Daniel Vikstøl, Daniel Aase, Andreas Hollingen, Erlend Segberg og Mikael Ugland uaktuelle på grunn av skader, mens Adnan Hadzic var bortreist på landslagsoppdrag.

Laget som startet kampen (4-3-3):

Håkon Opdal

Eirik Wichne, Damion Lowe, Simon Larsen, Elliot Käck

Afeez Aremu, Michael Ogungbaro, Espen Børufsen

Andri Tryggvason, Kristian Floki Finnbogason, Kevin Kabran

Innbyttere: Benjamin Boujar, Tapio Heikillä, Henrik Robstad, Abubakar Ibrahim, Isac Lidberg og Lars-Jørgen Salvesen.

Slik var kampen

1 min: Vi åpner bra, og får kampens første corner. Bodø Glimt klarerer, og blokkerer etterpå skuddet fra Børufsen.

7 min: Corner til Glimt, Damion Lowe kommer først på den, men er nære ved å heade ballen i eget mål.

9 min: 0-1. Bodø Glimt tar ledelsen ved Fardal Opseth. Vinner balle høyt i banen, spiller vegg og setter ballen kontant nede i lengste hjørnet.

12 min: God sjanse til Glimt, ender med en god heading som Opdal må ut i full strekk for å redde.

20 min: Etter at Bodø Glimt var klart best det første kvarteret, har vi kommet langt bedre med i kampen nå. Spiller oss frem til en ok sjanse, Ogungbaro avslutter over fra 18-19 meter.

30 min: Bytte Start: Andri Tryggvason får seg en smell og må ut. Inn kommer Abubakar Ibrahim.

34 min: God sjanse for Start. Abu med fint initiativ på høyre, spiller vegg med Floki og skyter like over fra cirka 16 meter.

44 min: Fin ball fra Lowe til Abu som kommer ned til linja, vender ut igjen og spiller ballen ut til Aremu. Han skyter med venstre, men skuddet går over mål.

Pause: Bodø Glimt startet kampen i hundre, mens vi slet med å henge med. Etter 20 minutter begynte Start-spillerne gradvis å spille seg inn i kampen og andre halvdel av omgangen var jevnspilt.

2 omgang

46 min: Abu med to flotte innlegg i løpet av ett minutt, men ingen Start-spillere klarer å komme først på ballen.

53 min: Start kontrer fint langs høyre, Wichne kommer på overlapp, men innlegget hans blir klarert ut.

56 min: Stor sjanse til Glimt etter corner. Ballen stusses på første stolpe, men Opdal varter opp med en god redning.

60 min: Ny sjanse for Glimt, de fyrer av et skudd fra drøye 20 meter, men det går like utenfor mål.

61 min: Bytte Start: Lidberg kommer inn for Børufsen.

63 min: Kabran med nydelig ball til Abu. Nigerianeren finter ut backen, slår ballen fint ut til Wichne, men skuddet blir blokkert. Stor sjanse.

70 min: Flere sjanser for Start nå, som har tatt over initiativet her. Men midtstopperne til Glimt klarer gang på gang å klarere ballen i siste liten.

71 min: Bytte. Robstad kommer inn for Käck.

73 min: Sjanse til Start. Lidberg kommer ned til linja, slår inn til Floki som kommer først på ballen, men den går via en forsvarer og like over.

74 min: Ny stor sjanse. Lowe stiger til værs på en corner, men klarer ikke presse headingen ned under tverrliggeren.

75 min: Bytte. Salvesen kommer inn for Floki.

78 min: Glimt mer med igjen nå. Kommer til en ok sjanse på corner, etter at Opdal først gjør en god redning.

83 min: God sjanse. Robstad slår frispark, Lowe går høyest igjen, men keeper slår ballen over til corner.

85 min: Isac Lidberg blir liggende nede etter en tøff duell i feltet. Fysioterapeut må ut på banen for å gi behandling, og det ender med at Lidberg går ut. Floki kommer inn igjen.

Slutt: Bodø Glimt startet kampen best, og tok fortjent ledelsen etter snaue ti minutter. Start kom mer med etterhvert og var det førende laget i andre omgang, men til tross for utallige innlegg og skuddforsøk, så ble det ingen mål.