Spillernes "Årets spiller"

Han kom fra «intet» og ble nesten sesongens redningsmann. Spillerne har stemt frem Jonas Deumeland som den beste Start-spilleren i 2018.

Annonse:

Den tyske keeperen fikk over halvparten av stemmene fra sine lagkamerater og han stikker dermed av med premien, en boombox-høytaler fra JBL levert av Strømmes.

Deumeland her fått flere bestemannspriser denne sesongen, og derfor lå det muligens flere JBL-hodetelefoner under juletreet i Tyskland i år... Strømmes har nemlig levert JBL-høytalere til Starts beste spiller i alle hjemmekampene i 2018.

- Jeg må takke lagkameratene mine som har stemt på meg. Det er en stor ære. Det føles bra at lagkameratene dine setter pris på innsatsen du gjør, sier Deumeland.

lowe og deumelandDeumeland mottar en av flere banens beste-premier, sammen med Damion Lowe. Arkivfoto.

30-åringen kom til Start i vår, etter at Håkon Opdal hadde pådratt seg en skade før kampen mot Vålerenga. Dermed måtte visøke om tillatelse til å signere en keeper utenfor overgangsvinduet, og valget falt altså på Jonas.

Han hadde da trent en stund med toppklubben Dortmund, men ikke spilt førstelagsfotball på et par år. Dermed var det mange som stilte spørsmålstegn ved hvor god han var.

Debuten kom mot Rosenborg på Lerkendal, og selv om det ble 0-2-tap så leverte Jonas en fin debut. Han fortsatte å levere gode prestasjoner utover i sesongen, og var en viktig bidragsyter til at vi hevet oss betraktelig utover høsten.

Dessverre endte det med ett poeng for lite til å berge plassen.

- Jeg ble veldig skuffet og frustrert over at vi rykket ned, spesielt ettersom jeg var sikker på vi skulle klare å unngå det. Men vi kan ikke la det knekke oss, vi må bare lære av våre feil og jobbe hardt for å utvikle oss som lag, sier den blide tyskeren.

Han signerte en langtidskontrakt med klubben i høst, og blir med det en viktig brikke i laget som skal kjempe om opprykk til Eliteserien neste sesong.

- Start er en klubb med stort potensial. I 2018 var vi et ungt og urutinert lag, som var nye i Eliteserien. Det tok oss en stund å "finne oss selv", og det kostet oss mange viktige poeng i starten av sesongen. Jeg er sikker på at vi, med hardt arbeid, kan rykke opp i igjen til Eliteserien, og etablere oss der. 

Annonse fra Obos-ligaen: