Spent Vito Wormgoor klar for å slukke Brann

Fredag møter Vito Wormgoor gamle lagkamerater i Brann til treningskamp i Sørlandshallen. Det innrømmer den nye Start-bautaen at blir en litt spesiell opplevelse.

Annonse:

- Selvfølgelig ser jeg fram til kampen. Men jeg kan ikke nekte for at jeg også er litt spent. Jeg må bare se på den som en normal kamp både for meg og laget. Jeg må og skal legge sentimentaliteten til side, sier Vito Wormgoor til ikstart.no

Den 33 år gamle forsvarsspilleren var en stor profil i Brann, der han spilte 83 ligakamper og scoret 11 mål mellom 2017 og 2019.  Han fikk en slags kultstatus hos den kresne fansen – mye takket være hans tøffe innstilling.

- Jeg kan ikke la være å innrømme at jeg hadde en flott tid i Bergen, og at jeg la igjen mye av hjertet mitt der. Men nå spiller jeg her, og da er det viktig å fokusere på Start og vise fansen her nede vårt gode prosjekt, sier nederlenderen.

Gratis fra MLS-klubb

Vito Wormgoor ble presentert som ny Start-spiller sammen med Bjarni Mark Antonsson på en pressekonferanse lørdag 15. januar. Han kom da gratis fra Major League Soccer-klubben Columbus Crew i Ohio, USA. Brann og Odd skal også ha vært blant forsvarsspillerens beilere.

- Dette er fotball, og som spiller vil du gjerne se hvilke mål du kan nå. Et av mine var å spille i MLS. Så jeg gikk dit og det gikk bra der i begynnelsen. Men behandlingen jeg fikk her i Norge var så god at jeg var på utkikk etter en ny klubb og et comeback her, sier Wormgoor, og legger til:

- Jeg fikk kontakt med Sindre (Tjelmeland – red.anm.), og husket de gangene jeg hadde spilt mot Start. Jeg tenkte på hvilken stor klubb dette er – og har vært. Starts historie var absolutt en av grunnene til at jeg valgte å komme hit. Denne klubben har store ambisjoner, noe jeg også har, selvsagt. 

 

Bosatt i Randesund

- Hvordan har dine første uker i Kristiansand vært?

- Veldig fine. Jeg har følt meg veldig velkommen fra første stund. Og når du gjør det, så går mye automatisk, sier firebarnsfaren som har bosatt seg i Randesund. Dit blir han snart gjenforent med sine fem jenter; barna Lua (2), Novi (5), Vienna (8), Mila (10) og kona Naomi.

-  Det skal bli godt å få dem hit til Korsvik, som er et veldig fint område som jeg tror barna vil like. Det blir spennende å vise dem huset og nabolaget, sier Wormgoor, og fortsetter:

- Jeg har vært i kontakt ned Kristiansand International School, som ligger bare noen få hundre meter fra Sparebanken Sør Arena. Der er barna mine veldig velkomne. Vi er ikke fremmed for å bli værende i Norge etter spillerkarrieren min er over. Jeg liker atmosfæren her og hvordan nordmenn oppfører seg. Og så er Norge et nydelig land.

Vito Wormgoor

  • Født: 16. november 1988 i Leersum, Nederland

  • Høyde: 188 cm

  • Posisjon: Forsvarsspiller

  • Draktnummer: 4

  • Tidligere klubber som senior: Ajax, Utrecht, De Graafschap, ADO Den Haag, Aalesund, Brann og Columbus Crew

  • Landskamper: 7 U20 for Nederland

Annonse fra Obos-ligaen: