Sørlandshallen fredag kl. 17.00: Flekkerøy-gutter vil slå Fløy

Starts Flekkerøy-bosatte Mathias Grundetjern og Sander Richardsen ser fram til å møte Fløy til årets første treningskamp i Sørlandshallen i morgen, fredag, kl. 17.00. (Tekst og foto: Erlend Dunsæd)

Annonse:

- Vi har hatt en ny, god treningsuke, så nå er vi klare og gleder oss til å spille kamp igjen, sier Mathias, når vi treffer ham og Sander etter trening i Sørlandshallen.

Fløy har hatt et godt tak på Start i tidligere treningskamper, med 2-1-seirer både i 2015 og 2018, og uavgjort 1-1 i 2020. Både Mathias og Sander vet at det er et godt lag de møter på fredag.

- Ja, selvsagt gjør vi det, men vi vet også hvilke kvaliteter vi har. Kanskje er det på tide å jekke dem ned litt, smiler Mathias, og fortsetter:

- Fløy har en fantastisk flott og solid spillergruppe. De har mistet noen som var viktige i fjor, men det er fortsatt mye kvalitet i de som er der.

Sander har ikke spilt for Fløy på noen år, han har i stedet gått gradene i Start. Men som Flekkerøy-gutt har 17-åringen ikke vanskelig for å motivere seg til fredagens kamp.

- Det er ikke mange på dagens Fløy-lag som jeg spilte sammen i oppveksten. Men de som har gått fra Start til Fløy, blir det gøy å møte. Det er spillere jeg har trent sammen med i to-tre år.

Fredagens kamp er litt mer enn en vanlig treningskamp for de to unge Start-spillerne fra Flekkerøya.

- Folk på øya har selvsagt fått med seg at det er treningskamp mot Start, så det blir nok en del kjente på tribunen på fredag. Det betyr jo litt ekstra, sier Mathias. 

- Vi får nok hørt det hvis det går feil vei, altså at Fløy vinner igjen,  sier Sander.

- Det er godt det ikke skal gå feil vei, svarer Mathias med glimt i øyet. 

Treningskampen mot Fløy blir første test for å se hvordan Start ligger an før kommende sesong. Med noen skader i troppen kan det bli muligheter for noen av de yngre spillerne til å vise seg fram.

- Hver treningskamp er viktig. Vi vet hvordan standarden er på treningene, nå gjelder det å få det ut også i kamp, slik at vi har noe å bygge videre på resten av pre-season..

- Det er alltid viktig å komme godt i gang med treningskampene, og slett ikke dumt å starte med å slå Fløy, smiler Sander.

Annonse fra Obos-ligaen: