Søndag kommer serielederen på besøk

Det forventes mange supportere på tribunen når serieleder Fredrikstad FK kommer på besøk på søndag. (Foto: Helge N. Olsen)

Annonse:

KJØP BILLETT HER

Søndag klokken 15:00 er det avspark i den 22. runden av OBOS-ligaen 2023. På motsatt banehalvdel står laget som troner øverst på tabellen, Fredrikstad FK. Kampen blir et oppgjør mellom ligaens beste hjemmelag, og ligaens beste bortelag.

Kan få vår 7. strake hjemmeseier

Etter seieren mot Åsane forrige midtuke, står vi nå med seks strake seiere på Sparebanken Sør Arena, og er det laget med høyest poengsnitt på kamper spilt på hjemmebane. Med 8 seiere, ett uavgjort og et tap har vi et poengsnitt på hele 2.5 per kamp på hjemmebane.

a_TES0004.jpg
Etter forrige hjemmekamp mot Åsane kunne vi sammen med Londsia feire vår 6. strake hjemmeseier. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Poengsnittet er det klart høyeste i ligaen, og er et bevis på fordelen vi har når vi spiller foran hjemmepublikumet på Sparebanken Sør Arena. De ekstra prosentene vi får fra tribunen kan være med å bikke viktige poeng vår vei når ting skal avgjøres i høst.

K P
3 KFUM 21 35
4 Start 21 34
5 Sogndal 20 34
6 Kristiansund 20 32

Søndag blir den tøffeste testen her hjemme i år. Topplaget Fredrikstad har 9 poengs margin ned fra direkte opprykk, og ser ut til å cruise inn til en av de to plassene som sikrer plass i Eliteserien 2024.

Møter ligaens beste bortelag

På samme måte som vi kan være fornøyde med å være ligaens beste hjemmelag, kan østfoldingene skryte av å være det laget i ligaen som plukker flest poeng på bortebane. Med 19 poeng på 10 bortekamper er det ingen andre lag som har like høyt poengsnitt på fremmed gress.

FFK har kun tapt én kamp i hele år, og den kom på bortebane mot KFUM. Søndag skal vi gjøre det vi kan får å doble antall tap for FFK i år.

NTB_VasCatD4pRw.jpg
FFKs trener Mikkjal Thomassen har virkelig fått sving på laget fra plankebyen. Thomassen ble ansatt som hovedtrener i FFK etter 2022-sesongen. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Gjerrig forsvar

I hans første sesong som hovedtrener for Fredrikstad FK har Mikkjal Thomassen virkelig strammet opp lagets forsvar. Østfoldingene slapp i fjor inn 51 mål på 30 kamper, mens på 21 kamper i år har de kun sluppet inn 13 mål.

Ingen andre lag er i nærheten av å slippe inn så få mål som søndagens motstander. Sandnes Ulf - med 24 baklengs - er det laget med nest færrest innslupne mål.

Det blir spennende å se hvordan laget som har scoret flest mål i årets seriespill, som er IK Start med 40 mål på 21 kamper, gjør det mot Fredrikstads solide forsvar.

Toppscorer på vei tilbake

Alagie Sanyang ble skadet under trening rett før høstsesongen skulle sparkes i gang, og har ikke spilt siden 3-0-seieren mot Mjøndalen i juli. Nå er spissen, som har scoret 6 mål i årets OBOS-liga, tilbake i trening og kan rekke søndagens toppkamp.

 

Sakor suspendert, tre spillere i faresonen

Til søndagens kamp er Vajebah Sakor utilgjengelig, da han i 0-0-kampen mot Ranheim fikk sitt 4. gule kort for sesongen.

S Start-Åsane (1-0) 23.08.2023 18:00 Sparebanken Sør Arena
U Ranheim TF-Start (0-0) 27.08.2023 15:00 EXTRA Arena
U Start-Fredrikstad (2-2) 03.09.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
OBOS-ligaen
TV 2 Play
S Jerv-Start (0-1) 16.09.2023 20:15 Levermyr stadion
U Start-Moss (0-0) 24.09.2023 15:00 Sparebanken Sør Arena
Vi har også tre spillere som vil måtte stå over neste seriekamp ved gult kort mot Fredrikstad. Vito Wormgoor (7), Emir Derviskadic (3) og Henrik Robstad (3) er alle ett gult kort unna å måtte sone karantene.

I tillegg til Sakor som står over med karantene, er Jon Helge Tveita, Eirik Schulze og Jack Lahne fortsatt i opptrening etter deres langtidsskader.

For gjestene er ingen spillere suspendert til oppgjøret, og med unntak av langtidsskadde Simen Rafn og Innocent Kingsley er det ikke meldt om store skadeproblemer for serielederen før søndagens oppgjør.

Forventer godt oppmøte på tribunen

Med et publikumssnitt på over 4000 tilskuere per kamp, er Sparebanken Sør Arena den nest mest besøkte arenaen i årets OBOS-liga.

4322 er det nøyaktige tilskuersnittet, og det er forventet at snittet økes etter søndagens kamp. Avstanden opp til OBOS-ligaens høyeste snitt er ikke langt, da det kun skiller litt over 300 tilskuere i snitt mellom oss og FFK som har det høyeste snittet.

Årets best besøkte kamp på Sparebanken Sør Arena var på Sankthansaften mor Jerv, da 5792 mennesker møtte opp på arenaen for å se oss slå Jerv 2-1. 5621 så hjemmeåpningen mot Kristiansund og 5517 møtte opp til 16. mai-kampen mot Sandnes Ulf. Kan FFK-kampen være den neste til å trekke over 5000 tilskuere inn portene på Sparebanken Sør Arena?

KJØP BILLETT HER

Annonse fra Obos-ligaen: