Solid seier mot Eliteseriemotstander

Vi slo FK Haugesund 3-0 etter to mål av Jonatan Braut Brunes og ett av Alagie Sanyang.

Haugesund - Start 0-3 (0-0)

Jonatan Braut Brunes 47´, 77´
Alagie Sanyang 73´

Lørdag ettermiddag møtte vi Eliteserielaget Haugesund til sesongoppkjøringens første bortekamp. Dette var lagets hittil største test, kun to uker før åttedelsfinalen i NM borte mot Sandnes Ulf.

Vi startet med følgende mannskap: 26 Jasper Silva Torkildsen, 3 Vegard Bergan, 4 Vito Wormgoor, 14 Luc Mares - 21 Sander Sjøkvist, 7 Emir Derviskadic, 6 Bjarni Mark Antonsson, 22 Kristoffer Tønnessen - 11 Eirik Schulze, 17 Mathias Grundetjern - 2 Alagie Sanyang

Haugesund startet med: Egil Selvik – Thore Pedersen, Ulrik Fredriksen, Anders Bærtelsen, Søren Reese – Christos Zafeiris, Kevin Martin Krygård, Vegard Solheim – Mads Sande, Martin Samuelsen, Sander Innvær.

Det ble en rotete start på kampen. Haugesund styrte de første 20 minuttene, men våre gutter sto godt i mot. Etter en halvspilt førsteomgang kom vi mer med i kampen. Emir tok kontroll på midten og laget kom seg mer inn i det. Det ble dog ingen store sjanser, for verken oss eller FKH.

Resten av omgangen fulgte samme kampbilde, og det ble ikke noe mer enn nesten-sjanser og blokkerte skudd for begge lag. 0-0 til pause, i en nokså jevn første omgang. Vi ropte på straffe ved to anledninger på slutten av omgangen, men ble ikke hørt av dommeren.

I pausen ble Matias Grundetjern erstattet med Jonatan Braut Brunes. Brunes gikk inn på topp, og Sanyang skjøv seg ut på venstre.

Det tok ikke lang tid før byttet viste seg å være en god avgjørelse. Med sin første involvering i kampen vender Jonatan opp og banker ballen i mål. 0-1. Den målgivende pasningen kom fra Alagie Sanyang.

Med unntak av scoringen startet den andre omgangen i samme stil som den første utspilte seg. Mye nesten og to lag som prøver å spille seg til målsjanser langs bakken.

Like før timen var spilt hadde vi to treff i metallet. Først skjøt Sander Sjøkvist i tverrliggeren, før den påfølgende corneren endte med en slags avslutning som gikk i stolpen.

Etter 70 minutter gjorde Sindre Tjelmeland og co. dagens andre bytte. Vegard Bergan ble erstattet av Peter Reinhardsen.

Kun få minutter etter byttet var Start på farten fremover. Jonatan Braut Brunes får flere sjanser til å øke ledelsen, før Alagie Sanyang banket pallen i mål fra 17 meter. 2-0.

Schulze og Bjarni Antonsson gikk av etter 75 minutter, inn kom Jon-Helge Tveita og Basilio Ndong.

Like etter sto det 3-0. Tveita med et skudd i stolpen, før Jonatan Braut Brunes lukter på returen og scorer sitt andre for dagen.

Vito og Sanyang gikk av banen etter 83 minutter, inn kom Henrik Robstad og Emil Grønn Pedersen.

Etter 85 minutter blir Jonatan Brunes felt og vinner en straffe. Straffesparket tar han selv, men bommer.

Etter dette ble det ingen flere sjanser, og Start vant kampen 3-0 mot Haugesund.

1 min: Vi går rett i angrep og vinner en tidlig corner.

2 min: Corneren er godt slått, men det ender med utspark. To Haugesund-spillere ligger nede.

6 min: Vi prøver å spille oss ut bakfra, og roter det nesten til. Ender med corner. Corneren har Jasper kontroll på.

8 min: Alagie med et lavt og hardt innlegg. Kunne blitt farlig, men ingen er på den.

10 min: Haugesund får et frispark, som de tar kort og hurtig. Vi henger ikke helt med, men langskuddet fra Vegard Solheim går utenfor.

17 min: Mads Sande og Haugesund kommer seg fri på høyresiden, men Vito får klarert.

20 min: FKH farlig frempå ved flere anledninger nå, og vi sliter med å få kontroll på kula. Vito, Bergan og Jasper har alle avverget potensielle muligheter før det har blitt virkelig farlig.

21 min: Vår nye nummer 7, Emir Derviskadic, drar av en mann i EGEN 16-meter før han spiller ballen ut bredt. Viser god ro og selvtillit.

23 min: Tønnessen med et innlegg som nesten treffer Sanyang. Start biter seg fast, og vinner en corner etter et skudd fra Bjarni.

29 min: Fine kombinasjoner av Bjarni og Tønnessen på venstresiden, men innlegget blir klarert. Ble faktisk klarert opp i taket, så det endte med dropp.

30 min: Nesten for FKH, men Mads Sande sitt skudd blir blokkert av Luc Mares.

32 min: Grundetjern med en strålende pasning over til Sjøkvist, men innlegget er for upresist.

34 min: Zafeiris prøver seg på et langskudd, men ballen går utenfor målet til Jasper.

37 min: Vegard Bergan spiller seg i trøbbel, men viser god fart og styrke når han redder seg inn igjen.

40 min: Zafeiris snapper opp en ball, drar av en mann og fyrer av. Skuddet gikk nok en gang utenfor.

42 min: Nesten Schulze finner Sanyang foran mål, men innlegget blir klarert unna.

44 min: Mares med en lang ball over toppen. Schulze er på løp og går i bakken. Dommer vinker spillet videre.

45 min: Vi er nok en gang farlig frempå. Alagie prøver å flikke ballen videre i feltet, men ballen blir blokkert. Mulig den treffer en arm der, men dommer vinker spillet videre i denne situasjonen også.

PAUSE: 0-0

I pausen ble det gjort ett bytte for Start. Jonatan, som startet på benken grunnet sykdom i tidligere i uken, kom inn for Mathias Grundetjern.

46 min: Haugesund setter den andre omgang i gang.

47 min: JONATAN BRAUT BRUNES. Sanyang spiller Jonatan igjennom som vender opp og scorer på sin første involvering i kampen! 0-1.

55 min: Vi leder altså 1-0. Omgangen, med unntak av scoringen, har startet i samme spor som den første.

58 min: Oi oi oi! Sjøkvist med et skudd i tverrligger, litt ut av ingenting. Sander skyter fra rundt 16, via en mann og i tverrliggeren og over.

59 min: Den påfølgende corneren ender, etter mye klabb og babb i feltet, med en slags avslutning som går i stolpen og ut! To treff i metallet på ett minutt.

70 min: Vi bytter ut Vegard Bergan, og inn kommer Peter Reinhardsen. Vi leder fortsatt 1-0.

73 min: 2-0! Etter en liten sjansebonanza der Jonatan får muligheten både én og to ganger, ender ballen opp hos ALAGIE SANYANG. Han banker ballen i mål fra 17 meter med sin venstre fot.

75 min: Schulze og Bjarni Antonsson går av, inn kommer Jon-Helge Tveita og Basilio Ndong.

77 min: 77 min: 3-0! JONTAN BRAUT BRUNES med sitt andre! Han er våken på en retur, etter at Tveita skjøt i tverrliggeren.

83 min: Vito og Sanyang går av banen, inn kommer kommer Henrik Robstad og Emil Grønn Pedersen.

85 min: Straffe til Start. Jonatan blir felt, og får sjansen til å skaffe seg et hattrick.

85 min: Keeper går riktig vei og redder straffen.

SLUTT: Vi vinner 3-0