Slutt for denne gang

Erlend Segberg har valgt å fortsette karrieren utenfor Kristiansand, men håper å returnere til klubben i sitt hjerte senere i karrieren.

Annonse:

- Vi har hatt en god dialog hele veien og Erlend har fått god tid til å bestemme seg. Han har valgt å takke nei til våre tilbud, og med våre rammer og klubbens lønnsstruktur så har vi ikke muligheten til å strekke oss lenger, sier sportslig leder Atle Roar Håland.

- Vi er enige om at vi skilles som gode venner. Erlend har vært i Start fra han var liten og han har vært en god ambassadør for klubben. Vi skulle helst sett at han ble med oss videre, men han valgte nå en annen vei, sier Håland.

 

Vanskelig valg

Segberg forteller at han har brukt lang tid på å bestemme seg for hva som er det beste for ham.

- Jeg har tenkt og vurdert hva som er best for meg, både menneskelig og sportslig. Det var en avgjørelse som satt veldig langt inne. Jeg tror jeg kan ha godt av et miljøskifte, av å utfordre meg selv litt, å bli sett under andres øyne og i andre omstendigheter, for å se om jeg kan vokse som fotballspiller og menneske, sier Segberg.

Erlend Segberg fikk sin Start-debut i mai 2015 og har spilt totalt 110 kamper i løpet av sine seks sesonger på A-laget.

- Jeg har vært i klubben lenge, og spilt seks år på A-laget. Jeg tror alle kan ha godt av å kaste seg ut i noe usikkert av og til. Så etter å ha gått mange runder med meg selv så landet jeg på dette, sier han.

LSK Start Erlend Segberg jubler
Erlend Segberg jubler for opprykk i 2019. Terje Pedersen / NTB scanpix

Kommer gjerne tilbake

I dag var han innom Sparebanken Sør Arena for å ta farvel med lagkamerater og kolleger.

- Det blir trist, men også fint, å ta farvel med lagkamerater og klubben. Det er vemodig, men samtidig godt å få en avklaring, sier Erlend.

- Det er ingen i denne klubben jeg ikke ønsker godt, det er fantastiske mennesker her, alt fra spillere, til trenere og alle i administrasjonen. Jeg ønsker Start alt det beste.

Segberg har ikke bare knyttet sterke bånd til klubbens ansatte og sine lagkamerater.

- Jeg vil også takke våre supportere som har stått med oss i gode og vonde dager i disse årene. Jeg har utviklet relasjoner til dem som betyr mye for meg. Jeg har fått masse meldinger den siste tiden fra folk som har ønsket at jeg skal bli. Det betyr mye for meg, og Start-supporterne vil alltid være med meg i hjertet, sier Segberg.

Hvor veien går videre er ikke avklart ennå, men det som er sikkert er at Segberg gjerne returnerer til Start senere i karrieren.

- Målet er å prøve noe nytt, bli en bedre spillere og så komme tilbake til klubben på et senere tidspunkt. Jeg håper virkelig det kan skje, sier Segberg.

Start ønsker å takke Erlend for innsatsen gjennom mange år og ønsker ham lykke til videre.

Annonse fra Obos-ligaen: