Skjeggete Start-legender deler rolle i julemusikal

Start-legendene Trond Pedersen (71) og Paul Richardsen (61) på scenen i Kilden teater og konserthus, der de denne uken debuterer som profesjonelle skuespillere i Asbjørn Arntsens julemusikal «Like til Betlehem». (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

Trond Pedersen og Paul Richardsen har til sammen 667 A-kamper for Start. Nå deler de to fotball-legendene rollen som bestefar i Asbjørn Arntsens julemusikal «Like til Betlehem». For å få rollen måtte de la skjegget gro.

- Det var på en hjemme-øvelse Asbjørn sa at «nå må dere la skjegget gro. Dere må se ut som ordentlige bestefedre fra tiden stykket er lagt til». Nå har vi latt det gro i to måneder, smiler Paul Richardsen, og legger til:

- Jeg har hatt skjegg før, men ikke på dette viset…

Startet som juleavslutning

«Like til Betlehem» startet som en enkel juleavslutning på Lovisenlund skole i 1985, men har nå utviklet seg til en helaftens forestilling i Kilden teater og konserthus. Oppsetningen involverer barneskuespillere, ungdomsskuespillere, solister, profesjonelle sangere, dansere og et orkester.

Og altså to gamle Start-spillere…

- Det var veldig moro å bli spurt om å spille bestefar. Det er en fantastisk julemusikal å være med i. Jeg har hørt på sangene så lenge jeg kan huske, sier Paul, og legger til:

- Jeg vet ikke om jeg kan si at jeg grugleder meg, men det er litt skummelt. Du er ganske «naken» på scenen. Men jeg gleder meg mer enn jeg gruer meg.

- Vi er nokså samstemte, men kanskje gruer jeg meg litt mer enn Paul. Øvelsene har jo ikke gått knirkefritt, det har stoppet opp litt av og til. Det har vel noe med alderen å gjøre, smiler Trond. 

Har øvd siden august

De to fordums fotballprofilene er med i fire av seks scener i «Like til Betlehem». I den tredje synger de tre sanger - i fire, fem og seks synger de sammen med andre.

- Hvordan kom dette i stand?

- Jeg fikk et direkte spørsmål fra Asbjørn, og det går ikke an å si nei til ham, sier Trond. 

- Jeg ble spurt av regissør Line Key Graarud, på vegne av Asbjørn. Hun sa at Asbjørn ønsket seg to gamle Startere i bestefars-rollen, sier Paul, og legger til:

- Jeg må berømme Asbjørn som har skrevet så vanvittig mange fine sanger. Noen ganger, når jeg står der som bestefar, så kommer tårene.

- Hvor mye har dere øvd?

– Vi begynte i slutten av august, og det har gradvis steget i kvalitet og intensitet. Nå er det noen som føler at det er kaos, men vi har fått klar beskjed om at sånn skal det være, sier Trond. 

Tar skjegget på lille julaften

De to Start-legendene mener det er likheter mellom forberedelsene til en fotballkamp og en julemusikal.

- Som i fotballen må vi også her motivere oss i forkant, og så hjelpe hverandre gode, sier Trond.

- Det er så mange proffe folk i Kilden, både små og store, og alle vil hverandre det beste. Så dette er absolutt også et lagspill, sier Paul.

- Hvor godt skal det bli å kvitte seg med skjegget?

- Jeg har bestilt «full overhaling» hos barberer, The Man Cave, på lille julaften kl. 10. Da skal det av, smiler Paul, og legger til:

- Det er de som mener jeg burde leie meg ut som julenisse. Vi får se…

Trond har hatt skjegg lenge, og skal nok kun trimme det før julen ringes inn…

«Like til Betlehem» har premiere 24. november, og spilles 24 ganger til og med 22. desember. Det er fremdeles mulig å få tak i billetter, men folk må skynde seg, det er solgt over 11.000.

Annonse fra Obos-ligaen: