Skålevik er tilbake!

Høsten 2017 ble Steffen Lie Skålevik en svært populær mann blant både publikum og medspillere. Nå kommer «Skårevik tilbake.

Annonse:

Start er enige med Sarpsborg 08 om en utlånsavtale for Skålevik ut 2020-sesongen. Dermed returnerer 27-åringen til Kristiansand to og et halvt år etter at han forlot klubben sist.

- Vi er veldig glade for å ha fått Steffen inn nå. Han er en spiller som passer godt inn i vår spillestil og en type vi kjenner godt. Vi er trygge på at han vil skli rett inn i spillergruppa og kunne bidra fra første stund, sier Start-trener Joey Hardarson.

- Vi har Martin Ramsland skadet en stund fremover og Adeleke Akinyemi er fortsatt et stykke unna kampform, så vi var sårbare på spissplassen med tanke på det hektiske programmet vi skal inn i. Steffen er en spiller klubben fulgt tett etter det fantastiske låneopphold hans her i 2017, så når det nå åpnet seg en mulighet er vi strålende fornøyd med å ha fått ham inn.

- Føler meg som hjemme

Steffen Lie Skålevik var smørblid etter at låneavtalen var i havn, og nå ser han frem til å starte sesongen med Start.

- Det føler meg litt som hjemme her, og jeg ble skikkelig glad da jeg kjørte nedover til Sørlandet i går. Jeg er veldig glad for å være på plass her, sier Skålevik.

Han har gode minner fra 2017 og håper å oppleve noe av det samme nå.

- Det var utrolig gøy, med en fin gruppe og masse positivitet i klubben. Alt klaffet, og jeg scoret på de fleste sjansene mine, så vi får prøve på noe av det samme nå, sier han.

Se hele velkomstintervjuet med Skålevik her.

Skålevik var juniorspiller i Brann men fikk aldri sjansen på A-laget. Dermed gikk ferden videre til Nest-Sotra, der han viste seg som en notorisk målscorer. Dermed bladde Brann opp en god slump penger for å hente ham tilbake til klubben. I 2016 ble Skålevik toppscorer i Brann da klubben tok sølv i Eliteserien, til tross for at han kun startet åtte kamper i serien.

Sommeren 2017 kom han på lån til Start, som da jaget opprykk fra 1. divisjon. Skålevik scoret ti mål på 11 kamper og var en svært viktig bidragsyter til at det ble opprykk.

Etter låneoppholdet ble han på ny satset på i Brann, men før 2019-sesongen ble han solgt til Sarpsborg 08. Etter ett år i Sarpsborg vender krepsefiskeren fra Sotra tilbake til Sørlandet.

Skålevik Start-Ranheim
Steffen Lie Skålevik jubler etter en scoring mot Ranheim høsten 2017.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Trengte Ramsland-erstatter

Daglig leder Christopher MacConnacher forteller at klubben er veldig godt fornøyd med å ha fått inn en erfaren spiller i troppen, innenfor fornuftige økonomiske rammer.

- Vi er strålende fornøyd med at Steffen ønsket sterkt å komme hit. Det var det viktigste for å få dette til. Vi er også veldig fornøyde med dialogen og avtalen vi har gjort med Sarpsborg, sier MacConnacher.

- Klubben jobber fortsatt knallhardt for å bedre den økonomiske situasjonen, men vi må samtidig sørge for at vi er konkurransedyktige på banen. 

Annonse fra Obos-ligaen: