Sesongen over etter hjemmetap

Start dominerte, men klarte aldri å sette ballen i mål. Dermed er 2022-sesongen over. Foto: Tor Erik Schrøder.

Start – Kongsvinger 0-1 (0-0)

0-1 Lars Gerson (87’)

Gult kort: Joacim Holtan, Jasper Silva Torkildsen, Zakaria Sawo, Alagie Sanyang Start - Kristian Jahr, Fredrik Holmé, Kongsvinger

Rødt kort: Trace Akino Murray, Fredrik Holmé, Kongsvinger

Tilskuere: 6621

Jasper Silva Torkildsen - Luc Mares, Bjarni Antonsson, Kristoffer Tønnessen - Mathias Grundetjern, Tom Strannegård (Robstad fra 93), Emir Derviskadic (Sawo fra 88), Eirik Schulze, Basilio Ndong - Alagie Sanyang, Joacim Holtan.

Mark Jensen, August Frobenius, Vito Wormgoor, Henrik Robstad, Levi Eftevaag, Salim Nkubiri, Jesper Gregersen, Zakaria Sawo, Sander Svela, Henrik Robstad og Vito Wormgoor

Start møtte Kongsvinger i den tredje kvalifiseringsrunden for Eliteserien 2022 søndag ettermiddag foran over 6600 tilskuere på Sparebanken Sør Arena. Etter en nervøs start, var det hjemmelaget som stod for det meste av spillet. Kongsvinger fikk Murray utvist etter en snau halvtime, men klarte å holde 0-0 til pause.

I andreomgang dominerte Start enda mer, men innlegg etter innlegg ble klarert bort av Kongsvinger. Nærmest var kanskje Luc Mares, da han skjøt i tverrligger. Men ballen ville ikke i mål, og da gikk det som det ofte gjør – bortelaget kontret og satte inn kampens eneste mål på straffespark. En av veldig få Kongsvinger-sjanser i denne kampen. Dermed må vi belage oss på et nytt år i OBOS-ligaen og takke for denne sesongen.

Kampen minutt for minutt:

0 min: Vi er i gang!

8 min: Nervene er til å ta og føle på. Ingen av lagene har klart å få til noe særlig spill enda. Men en Sparebanken Sør Arena badet i flomlys og et høylytt Londsia kan gjøre dette til en fin kveld.

10 min: … og idet jeg sier det, så skaper vi en kjempesjanse ved Strannegård og Schulze, men dessverre går skuddet like over mål.

12 min: Så er det nesten igjen for Start. Denne gangen prøver Joacim Holtan seg på et brassespark, men dessverre treffer ikke spissen på innlegget.

22 min: Halvsjanse til Start når Grundetjern skyter fra utenfor 16-meteren, men det blir dessverre ufarlig.

27 min: Kongsvinger med en kjempesjanse, når de får avslutte fra innenfor 16-meteren. Men Antonsson blokkerer.

Dommer Mohammad Usman Aslam er nådeløs og viser ut Kongsvinger-spilleren. Foto: Tor Erik Schrøder.

28 min: Nå skjer det ting. Kongsvingers Trace Akino Murray får direkte rødt kort etter å ha dratt ned Ndong alene med målvakten.

30 min: Frisparket tas av Kristoffer Tønnessen, men det blir blokkert. Det påfølgende innlegget går ut til hjørnespark.

40 min: Vi får et hjørnespark, men ballen havner rett i klypene på Kongsvinger-målvakten. Det er bare fire minutter igjen til pause. Kan vi få et mål her?

Basilio Ndong løp og løp, men fikk dessverre ikke uttelling mot Kongsvinger. Foto: Tor Erik Schrøder.

43 min: Nesten-sjanse når Ndong jager en ball til dødlinja og får lagt inn. På lengste stolpe venter Holtan, men spillet blir blåst av.

45 min: DER er vi på overtid. Det legges til minimum fire minutter.

45 min+: Fin kontring av Start etter at Ndong vant ballen i egen 16-meter. Spiller frem Strannegård, men innlegget går rett inn til KIL-målvakten. Ser ut til å ebbe ut i 0-0 til pause her.

45 min+ Så får vi en Tønnessen-suser fra distanse. Vi har sett de gå inn før. Denne gangen får målvakten avklart.

45 min+: Innlegg fra Luc Mares til Joacim Holtan, men headingen går utenfor mål. Det var trolig det siste som skjedde i denne førsteomgangen.

47 min: Start triller og triller, før de får til et fint innlegg, men Sanyang får bare nesten kontroll på kula i 16-meteren.

Holtan i kamp med Kongsvinger-målvakten. Foto: Tor Erik Schrøder.

49 min: Sanyang flikker gjennom Holtan på løp. Keeper får tak i ballen, mens Holtan deiser i bakken. Ender med gult kort til Holtan. Kongsvingers Kristian Jahr får også gult kort i samme situasjon.

52 min: Start med flere gode halvmuligheter nå. Senest Holtan som får skuddet sitt blokkert av en Kongsvinger-spiller.

53 min: Gult kort til Kongsvingers Fredrik Holmé.

54 min: Nye Start-sjanser etter frisparket, men igjen blir avslutningen blokkert.

55 min: Start fortsetter å skape sjanser. Denne gangen er det midtstopper Luc Mares som banker til i tverra. En kjempesjanse for Start, som nå ser ut til å nærme seg noe.

Eirik Schulze og Joacim Holtan nære på for Start mot Kongsvinger. Foto: Tor Erik Schrøder.

56 min: Nå er det nesten utrolig at det ikke blir uttelling. Schulze og flere andre Start-spillere står og ligger nærmest i kø for å score, men Kongsvinger får klarert. En intens start på denne andreomgangen.

61 min: Start fosser i angrep hver gang de vinner ballen, men foreløpig klarer vi ikke å få satt ballen i mål. Det gjenstår i underkant av 30 minutter av ordinær tid.

66 min: Tønnessen finter seg forbi et par Kongsvinger-spillere, før han smeller av gårde et lavt skudd, men dessverre har KIL-målvakten kontroll.

67 min: Stor sjanse til Sanyang som blir spilt alene igjennom, men angrepet blir avblåst for offside.

71 min: Eirik Schulze får en flott mulighet og drar til fra utenfor 16, men igjen er Kongsvinger-keeperen der. Returen klarer ikke Grundetjern å utnytte.

76 min: Nydelig vending av Strannegård som setter fart og får lagt inn i 16-meteren, men igjen er det en Kongsvinger-spiller der og får avklart.

79 min: Så får Kongsvinger en sjelden sjanse, der innlegget er på vei mot en ensom KIL-spiller i feltet, men heldigvis dukker Bjarni opp.

84 min: Tønnessen med nok et forsøk fra distanse, men Grimstad-gutten har ikke stilt inn siktet helt i dag. Det nærmer seg 90 min med stormskritt.

86 min: Stor Start-sjanse når et innlegg så vidt blir reddet til hjørnespark. Sanyang får ikke til en avslutning på det påfølgende hjørnesparket.

86 min: Straffe til Kongsvinger.

88 min Så setter Lars Gerson inn 1-0 til Kongsvinger. Totalt mot spillets gang.

89 min: Emir Derviskadic går ut, inn kommer Zakaria Sawo

Det legges til minimum 7 min.

90 min: Tom Strannegård går ut, inn kommer Henrik Robstad.

90 min+: Gult kort til Alagie Sanyang – og det ligger en Kongsvinger-spiller nede … igjen,

90 min+: Fredrik Holmé får rødt kort for Kongsvinger. Frispark til Start på kanten av 16-meteren.

Dette blir det aller siste som skjer mest sannsynlig.

Start taper 0-1 og sesongen er over. Et nærmest ufattelig resultat etter at Start dominerte kampen til de grader. Men uten scoringer vinner man ikke kamper.