Seier i nimålsthriller mot KFUM

Vi gikk seirende ut av nimålsthrilleren mot KFUM i Marbella. Sawo, Sanyang, Pedersen og Robstad scoret våre mål. (Arkivfoto: Tor Erik Schrøder)

På en forblåst fotballbane i fjellene i nærheten av Marbella møtte vi KFUM til treningskamp som inneholdt hele ni (!) mål.

Vi hadde en svak åpning og lå under etter kun 6 spilte minutter. Kåffa var nære å øke ledelsen, men det var vi som utliknet ved Zakaria Sawo i det 22. minutt. Kaffe tok tilbake ledelsen like etter, og økte til 1-3 like før pause.

I andre omgang reduserte Sanyang 5 minutter etter hvilen. Kåffa økte på nytt minuttet etter, før et selvmål fikk oss tilbake i kampen igjen på stillingen 3-4.

Med et kvarter igjen utliknet Emil Grønn Pedersen, før den notoriske målmaskinen Henrik Robstad ble matchvinner i det 83. minutt. Dermed er vi fortsatt ubeseirede i 2023. På mandag møter vi HamKam før vi reiser hjem til Kristiansand på tirsdag.

Kampfakta

Treningskamp

IK Start - KFUM 5-4 (1-3)

Våre målscorere: Sawo 22´, Sanyang 50´Selvmål 58´, Pedersen 75´, Robstad 83´.

Estadio Jose Burgos De Quintana

Vårt lag: Jasper Torkildsen - Levi Eftevaag, Luc Mares, Jesper Gregersen, Henrik Robstad, Fabian Ness - Tom Strannegård, Emir Derviskadic, Eirik Schulze - Zakaria Sawo, Alagie Sanyang.

Innbyttere: Sjøkvist, Wormgoor, Nkubiri, Grønn Pedersen, Lahne.

Slik var kampen:

1 min: Kampen er i gang. Vi i gult og Kåffa i blått.

6 min: Kåffa i ledelsen. 0-1

8 min: Stor mulighet for Sanyang, som ikke treffer rent på ballen.

20 min: Jasper med en god redning. Kåffa nære å øke ledelsen. Kan vel konkludere med at vi har mer å gå på etter de første 20 minuttene…

22 min: Utlikning 1-1! Strannegård slår er frispark på bakre, Sanyang header tilbake til Sawo som stuper inn reduseringen.

29 min: Kåffa tar ledelsen tilbake 1-2

45 min: Kåffa øker ledelsen 1-3

PAUSE: Svak omgang. Må heve oss i andre.

46 min: Vi er i gang igjen. Sjøkvist inn for Schulze i pausen. Ellers uendret.

50 min: Sanyang reduserer 2-3! Vi bryter på midten og Alagie får en halv banehalvdel å løpe på. Gjør ingen feil alene med keeper.

51 min: Så smeller det igjen i andre enden 2-4

58 min: Redusering. Selvmål. 3-4

60 min: Vito inn for Emir. Gregersen flyttes opp på midten.

65 min: Grønn Pedersen og Lahne inn for Sawo og Levi.

70 min: Fabian ut, Salim inn.

73 min: Lahne med stor sjanse. Kombinerer godt med Tom og Emil, men Lahne kommer for nære keeper og skuddet blir blokkert.

75 min: Emil Grønn Pedersen utlikner. 4-4! Flott spilt igjennom av Tom, og sikker avslutning alene med keeper fra Emil.

83 min: HENRIK ROBSTAD! Vi er i ledelsen. 5-4.

SLUTT: Vi vinner 5-4 mot KFUM i det som var et sirkus av en fotballkamp. Et selvmål og scoringer av Sawo, Sanyang, Pedersen og Robstad var kildene til våre mål.