Ikke like mange igjen nå.

Se hva fysisk trener sier om testresultatene

De siste ukene har vært fylt med testing for A-laget. Vi snakket med fysisk trener Atle Thunshelle om hva han får ut av testingen.

Annonse:

- Vi har løpetest ute og styrketest i treningsstudio, også brukes resultatene av alle testene til å skreddersy mest mulig for hver enkelt spiller.

I høst ble et nytt testregimet satt i gang. Testene utføres i samarbeid med UIA, og skal gjøres to ganger året. Thunshelle kaller samarbeidet en vinn-vinn-situasjon.

- Vi setter utrolig stor pris på samarbeidet med UIA. Jeg er overbevist på at dette samarbeidet kommer til å gjøre at vi fortsetter å ta steg i tiden fremover. I klubben nå har vi et stort fokus på å utvikle spillerne til å bli komplette utøvere, noe som UIA bidrar med i form av all den kompetansen de innehar på prestasjonsutvikling. De har også tilgang til masse bra utstyr som gjør det enklere for oss å kartlegge spillerne. De tjener også på det da de får tall og materiale på topputøvere, og det er nok givende for dem, sier han.

 

Fire tester

Det er til sammen fire tester som utføres, sammen med en kroppsscan som måler fett-, muskel- og beinprosenten i kroppen. Det er to løpstester en på kondisjon, og en sprinttest på 30 meter. De to siste er også eksplosive øvelser. Det er en benpressmaskin som måler kraften i beina, og den andre er stille hopp og måler spenst.

Hva sier disse testene deg?

- De forteller meg først og fremst om det er en økning eller nedgang i form, men også hva hver enkelt spiller må jobbe med. På sprinten for eksempel har de sensorer hver femte meter, der får vi kartlagt om det er toppfart som må jobbes med, eller eksplosiviteten de første meterne, sier Atle.

Se en video fra testdagen i Instagram-posten under.

Gode resultater

Videre kan Atle fortelle fornøyd at mer eller mindre alle har en forbedring fra september og han synes det er bra å se at treningsopplegget fungerer. Samtidig er det viktig å få frem at det er spillerne selv som legger ned innsatsen og gjør det som skal til for å bli bedre. Atle understreker at det er en ekstremt dedikert spillergruppe som jobber knallhardt for egen utvikling og i den sammenheng påpeker han at tallene de får inn, først og fremst er for spillerne.

- De tallene vi får inn er ikke mest for meg, men for spilleren selv. Tallene brukes direkte inn i individualisering av trening. Vi gir spillerne tallene deres slik at de har muligheten til å jobbe mot å bli bedre.

Etter å ha snakket med flere av spillerne er det tydelig at en slik test-dag på UIA setter pris på av spillerne.  Fjorårets toppscorer Eirik Schulze ser virkelig verdiene å testene.

- Det er en veldig nyttig dag for å få kartlagt formen. Det er gull verdt å bli undersøkt på denne måten.

Hvordan kjennes kroppen i år etter pausen?

- Kroppen kjennes ganske bra. I mitt tilfelle er jeg bedre enn i fjor på dette tidspunktet. Det er gøy å ta disse testene igjen for å se effekten av treningsprogrammet og hva vi eventuelt kan justere, sier Eirik.

robstad løper
Henrik Robstad holder ikke igjen på noe...

Skadd unggutt imponerte

Thunshelle ønsker å dra frem unge Mikael Ugland som pådro seg et brudd i foten i november. Han løp for første gang på onsdag etter skaden og deltok i alle testene som ikke involverte løping.

- Mikael har vært skadet i flere måneder nå og har lagt ned en enorm innsats for å komme tilbake. Han har hatt et spesifikt mål som han har jobbet dedikert mot, og nå har han tatt et stort steg som utøver. Han har også forbedret seg på alle testene han deltok i, sier Thunshelle fornøyd.

Med testene unnagjort kan spillerne vente seg en solid dose trening frem mot seriestart i april. 

For det er da det gjelder!

Annonse fra Obos-ligaen: