Sandnes Ulf hjemme i neste seriekamp

Salim Nkubiri (bildet) hadde en fin opplevelse da vi møtte Sandnes Ulf for en måned siden. Lørdag møtes vi igjen til kamp på Sparebanken Sør Arena.

Annonse:

KJØP BILLETT

Lørdag kommer Sandnes Ulf på besøk til det som blir årets andre hjemmekamp i OBOS-ligaen. Det meldes om godt vårvær og grei temperatur til kampen som har avspark klokken 16:00 på Sparebanken Sør Arena.

Jager årets første seier

Etter å ha tapt de tre første kampene av årets sesong, fikk vi med oss et uavgjort fra mandagens bortekamp mot Mjøndalen. Selv om ett poeng ikke var det vi håpet på, har vi med en følelse av at vi nærmer oss årets første trepoenger.

HN3_2962.jpg
Slik så det ut på Londisa forrige gang Sandnes Ulf var på besøk. (Foto: Helge N. Olsen)

T Start-Aalesund (1-3) 06.04.2024 16:00 Sparebanken Sør Arena
U Mjøndalen-Start (1-1) 15.04.2024 19:00 Consto Arena
U Start-Sandnes Ulf (1-1) 20.04.2024 16:00 Sparebanken Sør Arena
OBOS-ligaen
TV 2 Play
T Kongsvinger-Start (3-0) 27.04.2024 16:00 Gjemselund 1 kunstgress 11er
Start-Ranheim TF 04.05.2024 16:00 Sparebanken Sør Arena Logo for Eliteserien Billetter

Vi håper at seieren kommer på lørdag, og at du er der på tribunen for å støtte laget, slik at vi sammen kan feire etter kampslutt.

Uansett hvordan det ender kommer publikum til å få se to lag som virkelig ønsker å vinne, og som er klare for å gjøre det som kreves for å stikke av med alle tre poengene.

Funnet vinnersporet etter tung start

Sandnes Ulf fikk i likhet med oss en vanskelig start på sesongen. I serieåpningen tapte de 4-3 hjemme mot nyopprykkede Egersund, mens de røk 3-1 borte mot Ranheim i runde #2.

Forrige runde fikk de sin første trepoenger for året, da de slo Raufoss 2-0 på hjemmebane. Seier ble det også i midtuken før, da de avanserte til 2. runde i NM etter å ha beseiret Brodd 3-1.

Ringrev i scoringsform

På de fire første obligatoriske kampene er det en gammel ringrev som har vist scoringsform. 35 år gamle Tommy Høiland holder fortsatt koken og står med to mål i OBOS-ligaen og tre mål i NM, altså fem mål på de fire første kampene.

NTB_yUpGHUh_4E8.jpg
Sandnes Ulf Tommy Høiland jubler etter 1-0-scoringen under NM-kampen mellom Sandnes Ulf og IK Start på Østerhus Arena i mars 2022. (Foto: Carina Johansen / NTB)

I 2023 endte Ulf-kapteinens scoringstotal på 12 seriemål og ett i NM, men han fant ikke nettmaskene mot oss hverken på borte- eller hjemmebane. Forrige mål mot oss var i 2022, da han ble matchvinner helt på tampen i vårt 2-1-tap hjemme mot Ulf. Rogalendingenes andre målscorer den kampen var Fredrik Pålerud, som i går signerte kontrakt med IK Start. Også i NM 2021-kampen, som ble spilt i 2022, scoret Tommy Høiland mot oss.

Ny trener for året

Etter fjorårets sesong, der Sandnes Ulf endte på 11. plass, valgte hovedtrener Bjarne Berntsen å tre av sin post og tone ned som trener i toppfotballen. Mannen som tok over, heter Thomas Pereira. Den tidligere toppspilleren blir regnet som en legende i Viking, der han spilte over 400 kamper, og har tilbragt flere år som trener på forskjellige lag og i ulike roller.

Thomas Pereira 2.jpg
Thomas Pereira er Sandnes Ulfs hovedtrener. Han ble ansatt i forkant av denne sesongen. (Foto: sandnesulf.no)

Etter å ha startet med to strake tap som hovedtrener i Ulf, har Pereira nå ledet laget sitt til to strake seire. Lørdag skal vi gjøre det vi kan for å hindre at rogalendingene får startet en seiersrekke.

Gamle kjenninger

I stallen til vår neste motstander finner vi tre tidligere A-lagsspillere fra IK Start. Espen Hammer Berger, Matias Belli Moldskred og Vajebah Sakor er alle tre i Ulf-troppen i 2024. Hammer Berger og Sakor har spilt samtlige minutter i årets sesong, mens Moldskred har startet to kamper.

Vajebah Sakor spilte for oss i fjor, og scoret blant annet mot hans nåværende arbeidsgiver i 16.mai-kampen på Sparebanken Sør Arena.

HN3_3301.jpg
Vajebah Sakor jubler etter å ha scoret mot Sandnes Ulf 16. mai 2023. (Foto: Helge N. Olsen).

Seier mot Ulf i vinter

Det er ikke lenge siden disse to lagene møttes. 16. mars spilte vi treningskamp på Sparebanken Sør Arena. Oppgjøret ble målrikt og underholdene, men det var til slutt vi som gikk seirende ut av duellen, 3-2.

I vinterens treningskamp scoret Sivert Sira Hansen, Eirik Schulze og Jesper Gregersen våre mål, mens Matias Belli Moldskred og Tommy Høiland scoret for laget fra Sandnes. Det som kanskje begeistret publikum mest var ikke målene, men det 90-minutters lange dribleshowet Salim Nkubiri serverte publikum.

I offisielle kamper er det lenger siden vi har kunne jublet over seier. I 2023 spilte vi uavgjort (3-3) på hjemmebane, mens vi tapte 1-0 borte. Forrige tellende seier mot Ulf kom i 5-3-seieren borte i 2022, mens hjemmekampen det året ble som nevnt 2-1-tap.

Forrige seier mot Sandnes Ulf på Sparebanken Sør Arena kom i opprykksesongen 2019. På høsten slo vi lørdagens bortelag 3-2, etter hattrick av Martin Ramsland.

NTB_X9fUcMslCzo.jpg
Tidligere Start-spiss, Martin Ramsland, jubler etter én av sine tre scoringer mot Sandnes Ulf i 2019. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

Lørdag har vi muligheten til å ta vår første seier for sesongen, og vi håper du finner veien til Sparebanken Sør Arena og støtter spillerne i jakten på tre poeng.

KJØP BILLETT

Annonse fra Obos-ligaen: