Sander og Jasper spilte skolefotball i Dar-es-Salaam

Jasper Torkildsen (i rødt) og Sander Sjøkvist besøkte i går en skole med 2100 elever i Dar-es-Salaam i Tanzania. (Foto: Espen Børufsen).

Annonse:


Sander Sjøkvist og Jasper Torkildsen er denne uken med Start Life Support, Strømmestiftelsen og Kaspar Strømme til Tanzania. I går spilte Start-profilene fotball med elever på en skole i landets største by, Dar-es-Salaam.

– Jeg har aldri spilt fotball i en slik varme før. Men, fy søren, så gøy det var, smiler Sander Sjøkvist.

Skolen han og Jasper Torkildsen besøkte er en av 10 forskjellige skoler som Strømmestiftelsen støtter i Tanzania gjennom sin samarbeidspartner Ocode.

Start Life Support i Tanzania 2.jpeg
Det er enkle forhold for elevene i Dar-es-Salaam

- Det er 2100 elever her, og det brukes mye tid på sportsaktiviteter spesielt for jenter og gutter. I tillegg hjelper vi lærerne til å få barna mer aktive, sier Lars Saaghus, internasjonal rådgiver i Strømmestiftelsen.

– Forholdene for fotball på skolen ligner ikke mye på banene norske skoleelever kan spille på i friminuttene

– Det var litt vanskeligere å få kontroll på ballen her. Men også for oss er det gøy å få nye utfordringer, sier Sander Sjøkvist, og legger til

– Det var jenter og gutter som spilte sammen. Noen jenter i skjørt, noe jeg synes var veldig bra. Det var mange på banen, og svært moro å se dem glede seg over den fysiske utfoldelsen.

Start Life Support i Tanzania.jpeg
Start Life Support på besøk i Tanzania

 

Annonse fra Obos-ligaen: