Sander er tilbake i full trening!

Her er dagens gladmelding til alle Start-supportere: Sander Sjøkvist er tilbake i full trening etter mer enn fire måneder ute med tretthetsbrudd i ryggen. De øvrige på bildet er Sander Svela (med ryggen til) og toppspillerutvikler Jahn Robert Holmgren. (Foto: Svein Grundetjern)

Annonse:

- Jeg er superglad for å kunne trene fotball med guttene igjen, og slippe å gå inn i styrkerommet. Det er ikke noe som er bedre enn å komme tilbake og gjøre det du elsker. Jeg føler jeg er i ok form, at jeg allerede nå er på nivå med de andre. Jeg er veldig happy, sier Sander Sjøkvist når vi treffer ham etter en ny treningsøkt.

Det var tidlig i september i fjor Sander fikk påvist sitt andre tretthetsbrudd, eller stressfractuur, i nedre del av korsryggen. Første gang det skjedde var i 2020.

- Det er altså ikke et direkte brudd, men en type overbelastingsskade som det er litt vanskelig å si hva kommer av. Kanskje er det spillestilen min som er krevende for ryggen å tåle, i form av mye innlegg og vridninger, sier 23-åringen. 

- Sint og forbannet

Den siste kampen Sander var involvert i 2022-sesongen, var 5-0-seieren over Grorud 29. august.

- Var det noen ganger du var redd for at dette kunne være karriereødeleggende for deg?

- Nei, det var det ikke. Jeg har jo hatt det før og kommet tilbake, så jeg hadde full tro på at jeg skulle bli bra denne gangen også. Men man blir sint og forbannet over å få samme skade og bli så lenge ute, sier kantspilleren med de gode innleggene, og fortsetter:

- Jeg har vært i Oslo og tatt noen undersøkelser for å sjekke om at det kan ligge noe annet enn noe selvforskyldt bak. Det gjør ikke det, jeg har «bare» vært uheldig. Det er ikke mer komplisert enn det. 

- Mye å revansjere

Den første måneden etter han fikk påvist det andre tretthetsbruddet fikk ikke Sander lov til å trene i det hele tatt. Da brukte han tiden på skole (studerer idrett) og å være sammen med venner og familie. 

- Det verste med å være langtidsskadet er å ikke få lov til å være med og prege kamper og bidra til gruppen fotballmessig. Jeg var her noen ganger for å se på treningene, for det er godt bare å være med de andre spillerne, være en del av garderoben. Men du får ikke være med på borteturer og faller litt ut når du trener for deg selv. Det blir ensomt, sier Sander. 

- Hvilke mål har du satt deg for 2023-sesongen?

- Mine hovedmål er å holde meg skadefri, være til stede på hver trening og involvert i hver kamp. Ved å holde meg skadefri og trene godt, så tror jeg at dette kommer til å bli en bra sesong, sier 23-åringen, og legger til:

- Jeg tror det er en ny utgave av Sander Sjøkvist dere får se i år. En litt mer voksen spiller som har hatt tid til å tenke og finne ut hva han må bli bedre på. Jeg vil si at det er en mer voksen og sprudlende spiller som kommer tilbake. Jeg har mye å revansjere. 

- God spiller og fin type

Start-trener Sindre Tjelmeland er veldig glad for å ha en skadefri Sander Sjøkvist tilbake i troppen sin.

- Ja, det er veldig gledelig å ha ham tilbake. Det er en lei skade han har hatt med lite aktivitet. For hans del handler det nå om å komme tilbake i den formen vi så i fjor vinter, og å konkurrere ut de som har spilt på hans plass mens han har vært ute. Sander er en god spiller og en fin type, sier Tjelmeland etter mandagens trening.

Annonse fra Obos-ligaen: