Risør-gutter fikk drømmedag på Sparebanken Sør Arena

Disse 16 Risør-guttene fikk lørdag trene med Starts Erik Mykland og Thomas Ferreira på Sparebanken Sør Arena – bak f.: Phillip Bråten Larsen, Jakob Knutsen, Amir Rad Isa, Thomas Ferreira, Daniel Myklebust, Sindre Torjusen, Emil Sandvik og Erik Mykland. Foran f.v.: Ludvig Gautland Bakken, Henrik Håbesland Fånes, Vebjørn Songe, Ismael Hash, Mikkel Strand, Lars Arntsen, Jacob Mathias MacDonald, Marcus Stiansen. Liggende foran f.v.: Konrad Lien Gundersen og Ole Sundsdal.

Annonse:

Lørdag trente Starts Erik Mykland og Thomas Ferreira 16 11-åringer fra Risør Fotballklubb på Sparebanken Sør Arena. 

– Dette ble en drømmedag guttene sent vil glemme. Det var stort for dem å få trene inne på Sparebanken Sør Arena, sier Risør-guttenes trener, Jakob Larsen.

Erik Mykland er selv Risør-gutt, men blant disse 11-åringene var det noen som ikke kjente til hvilken stor, internasjonal fotball-profil bysbarnet deres er. Sånn er det ikke nå.

- Jeg hadde på forhånd skrytt Erik opp i skyene, og bedt guttene gå hjem til sine foreldre og sjekke ham på YouTube. Nå vet alle hvem han er, sier Larsen – og legger til:

- Erik er ikke «bare» en gudbenådet fotballspiller og god trener – han er også særdeles flink med barn.

Det var Erik Mykland om spurte sin padeltennis-kamerat Jakob Larsen om han hadde lyst til å ta med seg G11-laget sitt til Sparebanken Sør Arena for en treningsøkt.

- De var ferdig skiftet da de kom hit, og så trente Thomas (Ferreira – red.anm.) og jeg dem tilnærmet slik vi trener Start-lagene vår. Selvfølgelig med noen tilpasninger i forhold til alder og forskjellige nivåer, sier Mykland.

Fotball-legenden fra byen lengst øst i Agder mener det er sunt for Starts rennomé å by på seg selv på denne måten.

- Mitt håp er at Risør-guttene ikke «bare» skal huske dette som en fin dag, men at de nå liker gult og sort og vil gå med Start-drakter. Det er også viktig for oss i Start å ha et godt samarbeid med klubbene på Sørlandet – fra Risør til Flekkefjord, sier Erik Mykland.

Annonse fra Obos-ligaen: