Ramsland med to mål i Stavanger

Martin Ramsland var tilbake på scoringslisten og vi fikk mange positive svar etter 3-3 mot Viking.

Start møtte søndag ettermiddag eliteserielaget Viking i Stavanger.

Vi stilte med følgende spillere:

Målvakt: Amund Wichne

Forsvar: Sander Sjøkvist, Joackim Jørgensen, Jesper Daland, Kristoffer Tønnessen

Midtbane: Mohamed El Makrini, Eirik Schulze, Matias Belli Moldskred

Angrep: Eman Markovic, Martin Ramsland, Adeleke Akinyemi

Start var på hugget fra første minutt og ville vise at de kunne hamle opp med Eliteserie-motstand. Etter bare fem minutter satt ballen i mål for gjestene, da Sjøkvist vartet opp med et flott innlegg som Ramsland headet i mål på lengste stolpe.

Bare et par minutter senere var Viking-målvakt, Iven Austbø, ute på tynn is, da han sendte ballen rett i beina på Eirik Schulze. Forrige sesongs toppscorer var ikke vond å be og sparket ballen i en bue over målvakten fra rundt 25 meter. Start hadde sjokkert hjemmelaget og ledet 2-0 før ti minutter var spilt.

Så våknet Viking. Hjemmelaget begynte å skape flere sjanser og hadde mye ball, og allerede etter 12 minutter satt reduseringen i nota, etter at tidligere Start-spiller Kevin Kabran fikk skrudd ballen i mål fra innenfor 16-meteren.

Ramsland var farlig frempå i en én-mot-én-situasjon med Målvakt, Austbø, men det ble bare nesten.

I stedet utlignet Viking til 2-2 etter at et frispark fra Joe Bell ble styrt i mål av Veton Berisha etter halvtimen spilt, noe som også ble pauseresultatet.

Start åpnet andreomgang som den første, ved å skape en stor sjanse, denne gangen signert en frisk Akinyemi og Eman Markovic, men igjen slapp laget motstanderen til, og Viking kunne sette inn 3-2 ved Samúel Kári Friðjónsson ti minutter ut i andreomgang.

Henrik Robstad og Mikael Ugland ble byttet inn til fordel for Tønnessen og Belli etter ca. én time, mens Bergan kom inn for Jørgensen noen minutter senere.

Like etterpå fikk Start en ny sjanse. Igjen var det Akinyemi på kanten som fikk lagt inn, men Ramsland var noen cm unna å få satt ballen i mål.

Peter Reinhardsen og Emil Pedersen kom inn for Sjøkvist og Akinyemi de siste 13 minuttene, og Start kom mer inn i kampen.

Laget skapte flere gode sjanser de siste minuttene, og fire minutter før slutt satt ballen i nota igjen.  Det hele startet med at Markovic slo et godt innlegg til «luftens baron», Eirik Schulze. Han headet ballen tilbake på lengste stolpe, der Ramsland utlignet til 3-3 med sitt andre for dagen.

Og på overtid kunne det blitt 3-4, da Start kontret med mange spillere, men hverken Pedersen, Ugland eller Ramsland klarte å sette ballen i mål.

Dermed ender det 3-3, og vi tar med oss masse positivt fra en sterk bortekamp.

Trener Joey Hardarson synes laget responderte bra etter Bryne-kampen.

Joey KFUM Foto ntb scanpix
Arkivbilde. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Det var helt klart en opptur fra forrige kamp. Det ble en intens og underholdende kamp, og vi møter et aggressivt Viking-lag. Vi åpner sterkt og vi skaper en del store målsjanser, sier Joey.

– Viking skaper også en del, naturligvis, men jeg er veldig fornøyd med at vi evner å komme tilbake fra 3-2, og vi viser styrke på slutten og kunne fort ha vunnet kampen på de siste minuttene.

De offensive relasjonene satt til tider bra i Stavanger, der flere spillere viste seg frem. Men det er fortsatt ting å jobbe med frem mot sesongstart.

– Det er mye positivt å ta med seg, men det er allikevel noe vi må se nærmere på. At vi slipper inn tre mål i begge kampene vi har spilt er selvsagt ikke noe vi er fornøyd med.

– Det er noe vi skal kunne klare å luke bort.

Ekstra gledelig var det at helten fra Åråsen, Martin Ramsland, endelig var tilbake på scoringslisten.

– Jeg er veldig glad på hans vegne at han gjør det så bra i dag. Han scorer to fine mål og gjør en fantastisk god jobb begge veier. Han viser hvor god spiller han her.

Og Martin selv var godt fornøyd med å endelig være på banen igjen.

– Det var godt det. Det var gøy å spille fotballkamp igjen, og det var gøy å spille 90 minutter som er fint for en spiss, sa Martin.

– Det var godt å vise at jeg er i rute til sesongstart.

Nå venter to hjemmekamper på Sparebanken Sør Arena, og vi håper vi ser dere der.