Pyro-hendelsen i Sandnes: Hadde hjertestans to ganger!

Starts spillere og trenere satte tydelig pris på å få besøk av Anne May Fredriksen på fredagens trening. F.v.: Erik Ruthford Pedersen, Henrik Robstad, Cameron Cresswell, Eirik Schulze, Vegard Bergan, Emil Grønn Pedersen, Mathias Grundetjern, Mats Viken, Kristoffer Valsvik, Vito Wormgoor, Bjarne Mark Antonsson, Peter Reinhardsen, Jon-Helge Tveita, Luc Mares, Jesper Gravdahl, Mark Fabricius Jensen, Levi Eftevaag, Jesper Gregersen, Sander Sjøkvist, Emir Derviskadic, Alagie Sanyang og Sindre Tjelmeland. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

Anne May Fredriksen fra Tigerberget har et noe større Start-hjerte enn de fleste andre. Etter en pyrohendelse på Øster Hus Arena i Sandnes for 13 dager siden stoppet det å slå to ganger.

- Jeg husker ikke mye av det som skjedde. Men i etterkant er jeg blitt fortalt at dette kunne gått helt galt. Jeg kunne dødd den ettermiddagen, sier Anne May Fredriksen, tobarnsmor og ivrig Start-supporter siden tenårene.

Fredag besøkte Anne May Sparebanken Sør Arena, der hun fikk overvære den siste Start-treningen før lørdagens generalprøve mot Mjøndalen på Consto Arena. Hun fikk også en signert spillertrøye i gave.

Ikke tegn til liv

Det var i forkant av cupkampen mellom Sandnes Ulf og Start på Øster Hus Arena lørdag 12. mars at noen tilskuere hadde funnet det for godt å antenne pyroeffekter.

- Jeg var i fin form, men i det røyken kom imot meg fikk jeg plutselig ikke puste. Det snevret seg helt, og jeg tippet forover og gikk i bakken. Heldigvis var det noen som satt foran meg som fikk dempet fallet, sier Anne May Fredriksen – og legger til:

- I etterkant er jeg blitt fortalt at jeg falt oppå en annen supporter. Hvis jeg ikke hadde gjort det, så hadde jeg truffet sementen med pannen først. Jeg hadde visstnok øynene åpne der jeg lå, men det var ikke tegn til liv. 

Tilkalte Luftambulansen

Anne May Fredriksen forteller videre at det kom folk som rev opp Start-trøya hennes og startet hjertemassasje. Deretter kom det Røde Kors-folk til med hjertestarter.

- Så ble jeg lagt på båre og fraktet ut til sykebilen, noe jeg heller ikke husker noe av. Jeg var fortsatt bevisstløs. På vei til sykehuset i Sandnes er jeg blitt fortalt at jeg hadde en hjertestans til. Da ble også Luftambulansen tilkalt, og en fra personellet derfra ble også med i sykebilen et stykke.

Anne May husker så vidt at han stilte henne spørsmål om hvordan det går med henne, om hun vet hvor hun er, og om hun vet hva som er skjedd. Så var hun borte igjen, og husker ikke mer før hun våkner opp på sykehuset. 

- Da fikk jeg litt panikk, for jeg skjønte da at dette kunne gått helt galt. Jeg kunne faktisk dødd. Dette slo meg enda mer da jeg kom hjem til ungene og mannen min. Det var tøft.

- Har du fått mén etter det som skjedde?

- Jeg kjenner at det i perioder ennå er sårt og tungt i brystet. Jeg vet ikke om dette kan være angst, men det er litt ubehagelig. Jeg har fått henvisning til hjertespesialist, som jeg nå venter på time hos. I tillegg skal jeg ta MR av hodet.

Klar for tur til Fredrikstad

- Har det som skjedde i Sandnes gjort deg redd for å reise på bortekamper heretter?

- Nei, svarer Anne May bestemt – og legger til:

- Vi har en datter, Jenny Amalie, på 20 som har epilepsi og som har vært gjennom sin første hjerneoperasjon. Vi har måttet prioritere henne, noe som har satt våre liv litt på vent. Det går bedre med henne nå, så nå kan vi endelig ta tilbake livene våre og reise dit vi ønsker.

- Jeg har allerede meldt meg på Tigerbergets tur til Fredrikstad-kampen 2. påskedag.

Annonse fra Obos-ligaen: