På jakt etter trønderskalp

Håkon Opdal mener det er på tide å hamle opp med trønderne. Tirsdag klokka 1900 er det klart for årets viktigste kamp på Sparebanken Sør Arena.

Start står foreløpig uten en seier mot trønderlagene. To ganger uavgjort mot Levanger og tap mot Ranheim er fasiten. Tirsdag kl. 19 på Sparebanken Sør Arena vil Håkon Opdal endelig feste en trønderskalp i beltet. 

- Det er på tide, sier Start-keeperen.

>> KJØP KAMPBILLETT HER

Humør og gnist

Opdal gleder seg stort til det forestående oppgjøret mot et lag som han roser for å ha et spillemønster som Ranheim er lojalt mot. De har dessuten en stor porsjon innsatsvilje og duellstyrke. Trønderne er blitt et stabilt og godt OBOS-lag, mener Håkon.

 - Likevel er dette en kamp vi skal ta alle tre poengene i. Siden tapet i april har Start fått flere nye spillere, det er humør og gnist i spillergruppen og en veldig positiv stemning, rapporterer den rutinerte burvokteren.

Annonse:
Raske angrep

- Det gjelder å forsvare seg godt når vi ikke har ballen og angripe raskt når vi har erobret den. Det er en oppskrift vi må bruke. Konkurransen på treningene våre er skjerpende og vi ser at det er konkurransemennesker som trives med å kjempe om å være best.

- Start har sluppet inn 30 mål på 26 kamper. Kan vi klare ett mål i gjennomsnitt?

- Det hadde vært fint om vi avsluttet med null baklengs på de fire siste, det får bokstavelig talt være en målsetting, sier Håkon.

Tar ansvar for keeper-treningene

Den rutinerte keeperen har etter trenerskiftet fått et spesielt ansvar for keepertreningene.

- Jeg har plukket opp mye lærdom fra keepertrenerne jeg har hatt. Så dette går greit, sier han.

I egne hender

- Med fire kamper igjen og to poengs forsprang har Start alt i sine hender i innspurten?

- Ja, alt er opp til oss selv, vi må bare stole på oss selv. Det er et greit utgangspunkt både for Ranheim-kampen og de tre andre vi har igjen, sier Håkon Opdal.

Annonse fra Obos-ligaen: