Oppretter ressursgruppe med tre generasjoner Start-kompetanse

Styret i IK Start ønsker å presentere en nyopprettet ressursgruppe som skal hjelpe med å stake ut en langsiktig kurs for Idrettsklubben Start. Gruppen består av Start-profiler fra tre generasjoner.

Annonse:

IK Starts styre har i dag gleden av å presentere en nyopprettet ressursgruppe som skal bistå styret i deres arbeid med å stake ut kursen for idrettsklubben vår.

Styret har jobbet med å få på plass en slik ressursgruppe, og er glade for å endelig kunne slippe nyheten. Det har vært et enormt engasjement der ute blant dyktige mennesker som ønsker å bidra for klubben, og gruppen består i første omgang av seks «sterke» Start-profiler.

Hvem sitter i gruppen?

Ressursgruppen består av Claus Eftevaag, Thor Einar Andersen, Fredrik Strømstad, Sjur Eftevaag og to som foreløpig ønsker å være anonyme. Alle disse har hatt sin «oppvekst» i IK Start, og startet sine karrierer i klubben i 6-8 årsalderen. Noen har også trent ulike juniorlag i klubben.

I tillegg til disse medlemmene vil styreleder Ole Magnus Skisland, nestleder Seunn Smith-Tønnessen og styremedlemmene Espen Lindland og Jens Ove Klev sitte i gruppen.

Claus Eftevaag

Claus Eftevaag spilte for klubben fra 1986 til 1995, og fikk totalt 218 kamper for IK Start. Han spilte også for Brann og belgiske Lierse – i tillegg til det norske landslaget. Nå jobber han som eiendomsmegler på Sørlandet.

Claus Eftevaag.jpg
Claus Eftevaag

Thor Einar Andersen

Andersen spilte for Start i 5 sesonger i perioden 1978-1984 og vant 5 medaljer, inkludert seriegull i 78 og 80. Totalt ble det 176 kamper for klubben. I tillegg spilte han 15 aldersbestemte landskamper. Han er nå professor i idrettsmedisin ved Norges Idrettshøyskole og lege, spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering. Andersen er medisinsk leder for Idrettens helsesenter, NFF. Han var i 12 år landslagslege for Herrelandslaget i fotball.

Thor Einar Andersen (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB)
Thor Einar Andersen (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB)

Fredrik Strømstad

Fredrik Strømstad har spilt over 250 kamper for Start i tillegg til flere kamper på det norske landslaget. Strømstad spilte også i franske Le Mans i løpet av sin karriere. Etter tiden som fotballspiller jobbet han en periode i IK Starts utviklingsavdeling, og eier nå i Recto.

Fredrik Strømstad _ Foto Tor Erik Schrøder _ SCANPIX.jpg
Fredrik Strømstad. (Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX)

Sjur Eftevaag

Sjur Eftevaag har totalt 53 kamper for Start i perioden 1986 til 1991. Han har etter sin karriere som spiller hatt styreverv i klubben. I dag er han medlem av Club 21 og daglig leder i KRAG som driver med eiendomsutvikling på Sørlandet.

Sjur Eftevaag.jpg
Sjur Eftevaag

Hva blir ressursgruppens mandat & oppgaver?

Ressursgruppens første møte blir allerede førstkommende torsdag. Der skal de møtes for å konkretisere sine oppgaver, men skal i all hovedsak bidra med sin kompetanse og erfaring på tre områder:

  1. Bidra til en langsiktig og bærekraftig sportslig strategi.
  2. Tilrettelegge for en økonomisk bærekraftig klubbdrift.
  3. Definere IK Starts profil utover det sportslige.

Claus Eftevaag sier han er takknemlig for å ha blitt kontakt av styret for en stund tilbake, og ser frem til å sette i gang arbeidet.

- IK Start må befeste sin posisjon som Sørlandets fotballklubb, både på dame- og herresiden, sier Claus Eftevaag som blir en slags «kaptein» for gruppen.

- Det er på tide at klubben finner sjelen tilbake. Klubben må samles om en bærekraftig retning. Vi skal igjen bli Sørlandets stolthet - det har vi ikke vært de siste årene, avslutter den tidligere Start, Brann og Lierse-spilleren.

Styreleder i IK Start Ole Magnus Skisland ser frem til å starte arbeidet med den nye ressursgruppen.

- Dette er et viktig steg i riktig retning for hele IK Start-familien! Ressursgruppen kommer til å bistå styret med sin kompetanse og erfaring med sine mange år i IK Start, og toppfotballen generelt. I tillegg har alle medlemmene i gruppen ulik kompetanse som blir viktig i byggingen av IK Start i tiden fremover.

Pressekontakter:

Ole Magnus Skisland, styreleder IK Start – [email protected] – 990 21 787
Claus Eftevaag, medlem av ressursgruppen - [email protected] – 474 69 636

Annonse fra Obos-ligaen: