Ny toårskontrakt for Robstad

Henrik Robstad (30) har signert ny toårskontrakt med Start. Nå vil han være med og føre klubben tilbake i toppen av norsk fotball.

Annonse:

- Å være med videre er det jeg jobber for hver dag. Så at kontraktsforlengelsen er i boks allerede nå, er utrolig gøy. Jeg ser fram til minst to nye sesonger her, sier Henrik Robstad når vi treffer ham før dagens trening på Sparebanken Sør Arena.

Start-trener Sindre Tjelmeland er strålende fornøyd med at Robstad nå er med videre på prosjektet hans.

- Henrik har vist seg å være en solid midtstopper. Han har spilt mye venstreback i karrieren, men har også fått tillit som stopper, der han har vokst i rollen. Han er også en av de mest verbale spillerne vi har, som setter krav og snakker til de andre. Han har vært god, og vi har håp om å gjøre ham enda bedre, sier Tjelmeland.

 

Sterk tro på fremtiden

 

Henrik Robstad synes det som skjer i Start nå, med nytt trenerteam og Terje Marcussen som klubbdirektør, er særdeles spennende.

- Ja, dette er en reise jeg har veldig lyst til å være med videre på. Jeg ønsker å bidra så mye jeg kan til at vi kommer tilbake i Eliteserien, dit vi ønsker å være. Motivasjonen min er veldig sterk, sier 30-åringen, og fortsetter:

- For første gang på lenge så ser jeg at ting blir gjort riktig i klubben. Og hvis dette blir jobbet med over tid, så er jeg ikke i tvil om at det kommer til å bli bra.

 

Tilbake fra karantene

 

Henrik Robstad er tilbake på stopperplassen når Strømmen kommer på besøk til Sparebanken Sør Arena fredag kveld. Han sonet karantene mot Jerv sist lørdag på grunn av seks gule kort.

- Dere tapte 2-1 for Strømmen borte i sommer, og har litt av revansjere…

- Ja, det har vi absolutt. Jeg håper vi klarer å spille ut Strømmen ut, slik vi gjorde med Grorud. Kvalikplassen er fortsatt innen rekkevidde, og med gode prestasjoner så kommer vi dit vi vil slutt. Og vi går selvfølgelig for å få en kvalikplass.

- Hvor viktig vil du da si at kampen til fredag er?

- Den er livsviktig. Alle de fem siste kampene nå blir cupfinaler for oss. Men det er et press vi må legge på oss selv, og skal håndtere, avslutter Henrik Robstad.

 

FAKTA:

Navn: Henrik Robstad

Født: 12. mai 1991 i Kristiansand

Høyde: 185 cm

Posisjon: Forsvarsspiller

Draktnummer: 15

Tidligere klubber: Hånes, Vindbjart og Jerv.

 

Annonse fra Obos-ligaen: