Nigeriansk stortalent klar for Start

Afeez Aremu (18) er klar for Start. Han ble presentert i pausen under kampen mellom Start og Fløy.

Annonse:

Afeez Aremu (18)  har skrevet under en treårskontrakt med Start. 

Sportslig leder i Start, Tor-Kristian Karlsen, er godt fornøyd med å ha sikret seg stortalentet fra Nigeria.

- Vi er storfornøyde med at Afeez Aremu endelig er klar for Start. Spilleren ble først notert av Mick Priest under WAFU-mesterskapet i høst og siden har han også vært involvert i A-landslaget til Nigeria i VM-kvalikkamp. Vi håper denne unge mannen kan bli en solid forsterkning på midtbanen, sier Karlsen.

- Afeez er svært ‘europeisk’ i spillestilen. Som en i hovedsak defensiv midtbanespiller gjør han ting enkelt, ser løsninger tidlig og stresser sjelden med ballen. I tillegg jobber han hardt og er en lojal lagspiller.

Aremu var sentral på Akwa United-laget som vant den nigerianske cupen i 2017.

Han var på utlån i Akwa United i 2017 fra Westerloo Football Acadamy, men signerte for ghanesiske Inter Allies FC i desember.

Nå går turen videre til Start.

I Start følger han i fotsporene til landsmenn som Evans Valdo Nyabaro, Bala Garba og Solomon Owello som alle spilte flere sesongen for klubben, samt Abubakar Ibrahim i dagens Start-stall.

- Det er en drøm å komme til Start. Jeg har aldri vært i Europa før. Nå ser jeg frem til å komme igang, sier Aremu.

Aremu fikk et kaldt møte med Norge da han ankom Kristiansand for en drøy uke siden. Etter en grundig medisinsk sjekk er alle formaliteter nå på plass og Aremu er klar for Start.

Annonse fra Obos-ligaen: