NFF bøtelegger Start

I forbindelse med Kevin Kabrans overgang til Start i januar 2018 ble det begått feil. Start kontaktet selv NFF for å ordne opp i forholdet.

Annonse:

Norges fotballforbund har ilagt Start en bot på grunn av en såkalt «nedrykksklausul» i kontrakten Kevin Kabran inngikk med klubben i januar 2018.

«NFFs påtalenemnd anmeldte IK Start til Doms- og sanksjonsutvalget, på grunnlag av at klubben ikke har sendt inn vedlegg til profesjonell spillerkontrakt for Start-spiller Kevin Kabran til NFF, samt at klubben har avtalt utkjøpsklausul med spilleren.»

Slik lyder formuleringen i Doms- og sanksjonsutvalget i NFFs beslutning.

Start erkjenner at det ble begått feil i forbindelse med inngåelsen av kontrakten mellom Start og Kevin Kabran i januar 2018. Klubben tok selv kontakt med forbundet for å ordne opp i forholdet.

I ettertid har også Kevin Kabran skrevet en ny kontrakt med Start, uten en slik klausul.

Doms- og sanksjonsutvalget har ilagt Start en bot på 75.000 kroner.

«I skjerpende retning legges det vekt på at IK Start spilte i Eliteserien da hendelsen fant sted, og overtredelsene er således begått av en klubb på øverste nivå i norsk fotball. I formildende retning legges det vekt på at IK Start på eget initiativ informerte NFF om forholdet, og at klubben har bidratt til å oppklare sakens faktum» skriver utvalget.

- Start beklager at klubben har brutt NFFs regelverk og klubben ønsker å understreke at denne saken ble tatt alvor. Det har blitt iverksatt flere tiltak for å skjerpe rutinene for formalisering av spilleroverganger, og vi opplever at vi har god kontroll på dette nå, sier Christopher Langeland, arbeidende styreleder i Start En Drøm.

- Det er viktig å få frem at det var Start som selv tok kontakt med NFF vedrørende forholdet, og vi har hatt konstruktiv dialog for å belyse og rydde opp i saken, sier Langeland.

Start har ikke avgjort om klubben ønsker å benytte seg av retten til å anke.

Annonse fra Obos-ligaen: