Myggen tilbake i Start

Erik Mykland (46) er ansatt som spillerutvikler i Start.

Annonse:

- Det var Start som formet meg som både menneske og fotballspiller, og jeg håper jeg kan gi noe tilbake nå, sier Mykland, som starter i jobben som spillerutvikler 5. august.

Nå skal han jobbe for at nye sørlandske talenter skal utvikle seg til å oppnå i alle fall noe av det han selv opplevde i løpet av en lang karriere. 

Se intervju med Mykland og utviklingsleder Atle Roar Håland her.


Bred kompetanse

Mykland blir en del av utviklingsavdelingen i Start, som ledes av en annen tidligere Start-spiller, Atle Roar Håland. Håland startet i jobben som utviklingsleder 1. juni, og han er strålende fornøyd med å få med seg Mykland på laget.

- Den kompetansen og erfaringen han besitter, fra både nasjonal og internasjonal arena, er det mange i klubben som kommer til å nyte godt av fremover, sier Håland.

- Han kommer i starten til å jobbe med G16 og G19-laget, og også jobbe tett med enkeltspillere, sier Håland.

Mykland flytter nå til Kristiansand og vil jobbe i Start på fulltid.

- Jeg er ekstremt opptatt av både fotball og mennesker, og jeg håper de kan få bruk for meg, sier Mykland.

Start-yndling

Mykland ble en yndling blant både supportere, medspillere og ansatte gjennom hans to perioder som spiller i Start. Først fra 1989 til 1996 (kun avbrutt av et kort låneopphold i nederlandske FC Utrecht), før han gjorde comeback i den gule trøya i 2008.

I 2009 spilte han sin siste av sine 159 seriekamper for klubben.

«Myggen» har også bred erfaring, både fra proffspill i fem land i Europa, samt 78 landskamper i løpet av ti år på det norske landslaget. Han er også en av bare tre spillere som spilte for Norge i både VM 1994, VM 1998 og EM 2000.

Etter at han la opp som spiller har han blant annet vært trener i moderklubben Risør, for Agder Fotballkrets, og han har trent et lag bestående av flyktninger som deltok i Norway Cup.

Nå er det talentene i Start og lokalklubbene på Sørlandet som skal få nyte godt av Myklands unike erfaring og engasjement for fotball.

Annonse fra Obos-ligaen: