Moi Rør har vanntett tro på Start

Starts klubbdirektør, Terje Marcussen (t.v.), synes det er veldig hyggelig at Moi Rør, her representert ved daglig leder Kåre Henning Åsly, er tilbake som samarbeidspartner med klubben. Foto: Egil Olsen.

Annonse:

Etter et «hvileår» er Moi Rør på Lund i Kristiansand tilbake som samarbeidspartner til Start.

– Vi var ikke inne på sponsorsiden i 2020, men velger å gå inn igjen nå. Det skyldes mye at Terje Marcussen er kommet inn som klubbdirektør. Han utstråler positivitet så det holder, og får folk med seg. Hvis det er noen som kan få til noe i Start, så må det være ham, sier daglig leder i Moi Rør, Kåre Henning Åsly, og legger til:

– Jeg jobber sammen med en fotballinteressert gjeng som synes det som skjer i Start nå, er veldig spennende. Resultatene er ikke helt på topp for tiden, men vi håper og tror at de neste årene skal bli en gøyal reise. Den ønsker vi å være med på.

 

Moi Rør Kristiansand har sitt utspring på Moi og i Flekkefjord, der Kåre Henning Åslys far, Kåre Bernt, startet rørleggerbedriften på midten av 1980-tallet.

– Selv startet jeg opp i Kristiansand for temmelig nøyaktig 16 år siden, i 2005. Utviklingen har vært ganske stor, og for øyeblikket er det veldig hektisk her. Vi er nettopp ferdige med kontorbygget som er første del av utbyggingsprosjektet i Baneheia park. Nå holder vi blant annet på med nærings- og kontorprosjektet Quadrum, Kanalbyen i Kristiansand og Søgne skolesenter, sier Kåre Henning Åsly.

 

Opprinnelig Viking-supporter

Kåre Henning Åsly er født og oppvokst på Hidra, den vakre øya utenfor Flekkefjord, hvor Sørlandet møter Vestlandet. Da er det kanskje ikke så rart at han ble Viking-supporter.

– Flekkefjord ligger midt i mellom Stavanger og Kristiansand, men vi reiste alltid vestover når vi skulle på kamp. Og når Viking møtte Start så holdt jeg med de blå, smiler Åsly – og fortsetter:

– Nå bor jeg i Kristiansand og har ikke vært i Stavanger og sett Viking på en stund. Jeg har hatt sesongkort på gamle Kristiansand stadion og Sparebanken Sør Arena stort sett så lenge jeg har bodd her, som er vel 20 år. Jeg var ofte på kamp tidligere, men har ikke vært så ivrig til å  bruke kortet de siste par årene. Men neste år, når vi er inne på sponsorsiden igjen, håper jeg det er noe mer å se på her enn det er nå.

 

Gullkampen og åpningskampen

– Hva er høydepunktet ditt med Start?

– Det er fra 2005-sesongen, da de skulle ha vunnet serien. Da tenker jeg først og fremst på gullkampen mot Fredrikstad, som er både et høydepunkt og det motsatte. Alt lå til rette for gullfest, men så ble det tap for Fredrikstad og sølv. Atmosfæren og rammen rundt kampen, med 16-17.000 tilskuere, var fantastisk. Så må jeg også nevne da Sparebanken Sør Arena ble åpnet mot Viking (1-1 – red.anm.) i 2007. Den kampen glemmer jeg heller aldri.

 

– Hva tror du om fremtiden til Start?

– Jeg både håper og tror at det bare skal gå en vei nå, og det er oppover. Jeg tror ikke de rykker opp i år, men neste høst får vi håpe det skjer. Og at de da rykker opp i Eliteserien for å bli der, sier Kåre Henning Åsly.

 

Annonse fra Obos-ligaen: