Mathias nyter fotball-livet – og utsikten fra Flekkerøy

Mathias Grundetjern er veldig glad i Flekkerøy, der han har bodd siden han var sju år. Det er her han har syklet utallige ganger til Arkicon Arena, blitt mer og mer aktiv i kirka, og har barndoms-kompisene sine. Her er match-vinneren fra KFUM-kampen på mandag fotografert i blåsten på toppen av øya, der det er nydelig utsikt mot blant annet Oksøy fyr. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

Mathias Grundetjern bor på Flekkerøy, midt i det sørlandske sommerparadiset. Men det er «kun» i glansen av suksessen på fotballbanen matchvinner-helten fra KFUM-kampen helst får sole seg. Nå vil han score mer, gjerne allerede mot Sandnes Ulf på mandag.

- Jeg liker godt å sole meg, men vi må være påpasselige, slik at vi ikke bruker opp all energien på solsenga. På kampdager, og når vi har et hardt program i forhold til treninger, så er det viktig å ikke brenne kruttet i sola ved sjøen. Dagen vi møtte Brann (7.juli – red.anm.) var veldig fin her ute, men da måtte jeg holde meg inne og vente på matchen. Det var litt tøft, men fotballen må komme foran brunfargen, sier Mathias Grundetjern.

Hyggelige meldinger

Vi møter helten fra KFUM-kampen hjemme i Sildenestangen på Flekkerøy. Han byr på kaffe og mammas «farlig» gode snickerskake, og stråler om kapp med sola. Målet mot «Kåffa» på KFUM Arena 10 minutter før pause betydde mye både for ham og Start, som nå kun har fem poeng opp til direkte opprykksplass.

- Det jeg setter aller mest pris på, er at målet hjalp oss til å få de tre poengene vi var ute etter. Jeg synes det er gøy å score mål, men aller gøyest når det hjelper laget. Jeg er litt usikker på hvor mange kamper jeg har spilt, som innhopper og fra start, uten å score. Så det å kunne åpne målkontoen var godt, og forhåpentligvis skal det bli flere. Det er stort, ja, deilig, å score mål for en klubb som Start, sier Mathias, som fyller 22 år 25. juli.

- Har det vært mye oppmerksomhet etter den viktige scoringen?

- Jeg har i alle fall fått mange hyggelige meldinger og gratulasjoner, så folk har tydeligvis lagt merke til den. Det har ikke tatt helt av, men de jeg er glad i og kjenner, viser at de følger med og synes det er veldig moro at jeg lykkes. Det setter jeg veldig pris på, sier Flekkerøy-gutten som er barnebarn til Leif Grundetjern, Starteren som «bøttet» inn mål på 1950-tallet.

- Jeg fikk en melding fra ham, han er jo vittig, og skriver kun i store bokstaver uten punktum eller komma: «HEI IGJEN GODE VENN GRATULERER MED FINT MÅL OG VELDIG GOD KAMP AV DEG MANGE FINE GJENNOMLØP OG GODE PASNINGER DU SPILLER BEDRE OG BEDRE NÅ GLEDER JEG MEG TIL NESTE KAMP SNAKKES SNART HILS I STUA SALME 121 NB ER LITT BEDRE I KROPPEN I DAG.» Han synes det er veldig gøy, og vil helst på kamp hvis jeg spiller. Hvis ikke jeg spiller, så er det ikke så nøye, ler Mathias.

Første dødballmål 

Mathias ble hentet til Start fra Fløy i februar i år, og signerte da treårskontrakt. Midtbanespilleren beskriver sitt første snaue halvår hos de gule og svarte som en «berg-og-dal-bane».

- Jeg startet de fire-fem første seriekampene, og fikk en god start. Så var jeg uheldig og pådro meg noen småskader, lyske- og kneproblemer, som jeg vil kalle tilpasningsskader. Det var en ny treningshverdag og et nytt nivå for meg, der ting gikk litt fortere enn jeg var vant til. Men hele tiden har jeg hatt gode lagkamerater, trenere og støtteapparat som har vært der for meg og hjulpet meg. Jeg føler meg veldig godt ivaretatt, og det kjennes ut som om kroppen nå har begynt å venne seg til nivået. Nå er det bare å bygge videre og bevise at jeg fortjener å beholde plassen på laget.


- Får vi den første scoringen din på Sparebanken Sør Arena på mandag?

- Jeg kan ikke love noe, men det er alltid planen min å levere mål og målpoeng. Jeg har aldri vært kjent som en stor målscorer, men da jeg ble jeg flyttet litt lenger fram i banen, leverte jeg 6-7 mål for Fløy i fjor, sier Mathias, og legger til:

- Målet mitt mot KFUM var mitt første på dødball i seniorfotballen, og på hodet etter corner har ikke skjedd så ofte. Men det er bare å stikke hodet fram når «kula» kommer. 

- Publikum gir ekstra «boost»

Foran mandagens kamp ligger Start på 8.-plass med 22 poeng og 10 plussmål, Sandnes Ulf er nummer fire med 25 poeng, men har to minusmål. Opp til Stabæk som er nummer to og innehar den andre direkte opprykksplassen, er det bare fem poeng. 

- Alle kamper i OBOS-ligaen er viktige, og det er ingen enkle kamper. Etter den viktige seieren sist må vi fortsette å fokusere på prestasjonen, gjøre jobben, som vi alltid prater om. Gjør vi det, så vet vi at poengene vil fortsette å komme.

- Har du en oppfordring til det sørlandske fotball-publikummet foran mandagens kamp?

- Publikum gir oss alltid en ekstra «boost».  Jo flere som kommer, jo mer «trøkk» blir det. Jeg har kjent flere ganger når vi kontrer, og det går et gisp gjennom publikum, at forventningen stiger, at det gir ekstra energi til å gå på akkurat det løpet. Du får ekstra krefter. Så publikum er enormt viktige for oss. Og er det en dag de må komme, så er det nå til mandag, sier Mathias Grundetjern.

Kjøp billetter til mandagens kamp her

Annonse fra Obos-ligaen: