Markovic: – Vi er Start, og vi skal slå alle lagene i denne ligaen

Start møter Grorud på Sparebanken Sør Arena i morgen kl. 18:00, i en kamp som fort kan avgjøre mye av sesongen for et Start-lag som har slitt på hjemmebane. Foto: Egil Imenes

Annonse:

Etter dagens trening tok vi en prat med Starts poengkonge, Eman Markovic, som virkelig har levert varene denne sesongen.

Nå vil formspilleren ha tre poeng på hjemmebane.

– Kampen blir veldig viktig, og vi går jo naturlignok for å vinne den, sier Eman til ikstart.no.

 

Start har tre kamper uten tap i OBOS-ligaen, men på hjemmebane har laget kun vunnet to av elleve kamper.

– Så hvorfor slår Start Grorud i morgen?

– Vi er Start, og vi skal slå alle lagene i denne ligaen her, i hvert fall på hjemmebane. Det er noe vi har slitt med i år. Men nå har vi sjansen til å bevise at vi kan være gode hjemme også, og det forventer vi av oss selv. Det er bare å gå inn i krigen, skape mange sjanser og score mange mål. Det er forventningene, og vi skal gi alt for å vinne denne kampen.

Eman Markovic 19.10.2021.JPG
Eman Markovic på dagens Start-trening på Sparebanken Sør Arena. Foto: Egil Imenes

Vingen fra Lyngdal står med 18 målpoeng fordelt på 10 mål og 8 målgivende pasninger så langt denne sesongen, noe som gjør han til en av de mest produktive spillerne i divisjonen.

– Jeg er ganske fornøyd med målpoengene, selv om det kunne vært mange flere. Men det viktigste er de tre poengene, og når vi ikke tar dem, så betyr det egentlig ikke så mye. Jeg prøver å hjelpe laget så godt jeg kan både offensivt og defensivt.

– Jeg har fått mye tillit denne sesongen, og det betyr veldig mye. Jeg er en spiller som har mye selvtillit, og jeg går for å score og gi assist i hver eneste kamp, så jeg forventer selv at jeg skal dominere i hver eneste kamp.

Start Eman Markovic Mjøndalen cupen.jpg
Start-jubel etter scoring av Eman Markovic under 3.runde i NM i fotball mellom Start og Mjøndalen på Sparebanken Sør Arena. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Forrige sesong var det Eirik Schulze som virkelig markerte seg med ni mål og tre målgivende pasninger, mens Eman kun endte opp med ett mål i nedrykksesongen. Men i år har det meste handlet om den driblesterke vingen.

– Jeg er blitt en bedre spiller, bedre foran mål, bedre til å score og bedre til å spille andre gode. Det manglet jeg en del på i forrige sesong, men nå har det løsnet litt.

Mye av skylden for formtoppen skal også trener Sindre Tjelmeland ha. Start-treneren har gitt Eman mye tillitt denne sesongen, og han blir i hver eneste kamp involvert i mye både offensivt og defensivt fra sin kantposisjon.

– Sindre er en veldig god trener. Han gir meg mye tillit og mange tips, noe som har hjulpet meg veldig og gitt meg mye selvtillit.

Start har først og fremst slitt defensivt denne sesongen, der de har sluppet inn 47 mål – mest av alle lagene i OBOS-ligaen sammen med morgendagens motstander Grorud. Men offensivt har det i flere kamper sett bedre ut. Start har scoret 43 mål, noe som bare fire andre lag topper denne sesongen.

– Det er gøy å spille når vi skaper mye, men samtidig er det godt å være solide defensivt og holde nullen, men det henger mye sammen. Oppskriften er ganske enkel: Vi må bare score mest og slippe inn minst.

Og om drøye 24 timer får vi se om Start har scoret mest og sluppet inn minst mot Grorud og tatt tre utrolig viktige poeng.

Vi håper vi ser deg på stadion!  

Annonse fra Obos-ligaen: