pZjUalMEtAo

Magni Fannberg før seriestarten: - Troppen er sterkere, bredere og mer sammensveiset

Med et overgangsvindu og en lang sesongoppkjøring bak oss, er Magni Fannberg fornøyd med troppen kun få dager før serien starter borte mot Moss. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

- Jeg synes vi har en veldig sterk tropp. Det går både på slagkraften troppen har, på spissferdighetene våre og på troppens sammensetting i sin helhet, sier sportssjef Magni Fannberg.

I overgangsvinduet som stengte 31. mars ble det hentet inn totalt fire nye spillere. Fabian Ness fra Grorud, Jack Lahne på lån fra franske Amiens, Rolf Daniel Vikstøl fra Viking og Sindre Osestad fra Floriana FC ble alle fire en del av Start-troppen i løpet av vinteren og våren.

- Vi bestemte i fjor å gjøre en vis forandring i troppens helhetlige oppbygging når det gjelder struktur, og vi satt i gang tydeligere prosesser og strategier i både rekrutteringsarbeidet og onboardingen av spillerne, forklarer Fannberg. 

- Samtidig bestemte vi oss for å lete etter tydeligere spissferdigheter og X-faktor på spillerne. På det mener jeg at vi har lykkes bra på alle fire. 

Kulturbærer

Ness og Osestad er begge født i 1999, og Lahne er født i 2001. De er alle unge gutter som er på vei opp og frem i karrieren. Rolf Daniel Vikstøl på sine 34 år er på en litt annen plass i karrieren, og har dermed mye annet å tilføye laget som består av mange yngre spillere. 

- Rolf Daniel er en kulturbærer med sterk kobling til Kristiansand og IK Start. Han har mye erfaring fra elitefotball.

— Magni Fannberg

- Rolf Daniel er en kulturbærer med sterk kobling til Kristiansand og IK Start. Han har mye erfaring fra elitefotball.

- Vikstøl bidrar med lederegenskaper både på og utenfor banen. Jeg har stor tro på, utover det Rolf kan gi oss på banen, at han også kan hjelpa oss som klubb utenfor banen med å vokse og stabilisere oss.

_TES6658.jpeg
Endelig hjemme. Rolf Daniel Vikstøl er hentet hjem og blir beskrevet som en kulturbærer. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Fabian Ness og Sindre Osestad spilte begge for Grorud i fjor, og er to unge sultne spillere som kan anvendes i ulike scenarioer. Ness var årets første signering, og har spilt mye i treningskampene i år, og har allerede vist sine kvaliteter for fansen. Osestad ble hentet mot slutten av overgangsvinduet, men som tidligere Start 2-talent er det mange som har kjennskap til Osestad fra tidligere.

- Fabian er fleksibel og dynamisk, og håndterer ulike kampbilder bra. Det har han allerede fått fram i treningskampene, og vi kommer til å ha mye glede av han som spiller i månedene som kommer.

- Sindre er en offensivt balansert spiller i en alder som passer inn i vår troppsammensetting. Han kommer til å bidra med å øke konkurrensen sentralt i banen og med sine egenskaper gi trenerteamet større valgmuligheter. 

På topp ble Jack Lahne hentet inn på lån fra franske Amiens. Et ukjent navn for de fleste Nordmenn, men en kjent spiller fra svensk fotball. Spissen har gått gradene i Brommapojkarna, og ble som ung en attraksjon i Allsvenskan som i 2019 førte til en overgang til Amiens, som da spilte i den franske toppdivisjonen.

A_TES0051.jpg
Jack Lahne er hentet på lån fra Franske Amiens. Ett ord beskriver han godt. Lynhurtig. (Foto: Tor Erik Schrøder)

- Jack er en spiller som har sine spissegenskaper med fart og avslutningsegenskaper. Hurtigheten kan alla se hvordan den kan hjelpa oss samtidig som hans ferdigheter til å avslutte med begge bein, også i trange sitasjoner der også han hurtighet kommer til nytte.

- En del av hverdagen

Mot slutten av vinduet ble skadelisten lengre og lengre, og noen trodde kanskje at vi ville se etter kortsiktige løsninger for å dekke opp for skader. I stedet har flere unge spillere fått mye spilletid og håndtert det godt, noe som gjør savnet av de utilgjengelige spillerne mindre.

- Skader er en del av hverdagen i denne bransjen, og det koster både penger og tid å hente inne en ny person til arbeidsplassen. Spillere trenger tid på å tilpasse seg og onboarding, noe som kan gjøre at det ikke blir en effektiv løsning på kort sikt.

- Alle spillerne i troppen er der siden de kan bidra til klubbens fremgang på banen. De hadde fått spilletid uavhengig av skader eller ikke. Hvordan de har prestert og håndtert situasjonen er bare en bekreftelse deres egenskaper og kvaliteter.

Start-Bryne redigerte 2023-03-18 0034.JPG
Til tross for at listen over skadde spillere vokste, ble det ikke hentet inn noen kortsikte løsninger. Unge spillere fikk heller sjansen og har håndtert det godt. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Klubbens rekrutteringsstrategi sammen med troppens bredde og kvaliteter gjorde at det ikke ble vurdert å hente inn noen flere enn de fire signeringene mot slutten av vinduet.

Forventer hard kamp i toppen

Summen av disse fire, i tillegg til de unge spillere som har kommet opp og de som allerede var i troppen, er ifølge vår sportssjef en sterkere, bredere, mer sammensveiset tropp. Og ikke minst en tropp med flere spissferdigheter. Noe som blir viktig for å være med og kjempe i toppen av årets OBOS-liga.

- Vi vet at alle klubbene i denne ligaen jobber veldig hardt og at mange ser for seg å kjempe i toppen. Det er naturlig at de to lagene som kom ned fra eliteserien i fjor har ambisjoner og muskler om å være i toppen i år, tror sportssjefen og utdyper:

- Kristiansund ser sterke ut. Jerv har aldri hatt så bra tropp med god erfaring fra Eliteserien friskt i minne. Så er det også en god del lag der bak som kommer til å utfordre om topplasseringene. 

Av vårt lag forventer Fannberg en slagkraftig, sulten og god tropp som jobber hardt for å ta nye steg og bygge videre på den fine fremgang som har blitt vist siden i høst.

0S9A6675.JPG
Fannberg forventer 100% innsats fra alle i Start-familien i det som blir en tøff kamp i toppen. Her får Emil Grønn Pedersen kjenne på det under cupkampen mot Tromsø tidligere i vår. (Foto: Svein Grundetjern)

- Jeg forventer meg en klubb som er inkluderende og ønsker hverandre godt på tribunen og på banen. For å lykkes i år kreves det en god innsats fra alle sammen. Vi trenger en kraftsamling av alle medlemmer i med- og motgang, og 100% innsats hver dag for å legge grunnlaget for videre utvikling som klubb.

Med overgangsvinduet nå stengt, og neste vindu som ikke åpner før i august skal Fannberg nå bruke tiden på andre oppgaver en sportssjef har. Evaluering, oppfølging, planlegging og videreføring av det kontinuerlige arbeidet for å bidra til en bærekraftig klubbdrift på lang sikt blir viktige oppgaver i tiden som kommer. På spillerlogistikkfronten handler det om å være i forkant og være klar for ulike scenarioer og behov innen overgangsvinduet åpner.

- Ettersom troppen vår er i tilvekst og det alltid kan skje endringer, så forsøker vi alltid å lete etter løsninger som er med på å gjøre troppen enda mer slagkraftige. Hvilke behov som oppstår om tre måneder er umulig å spå nå, men vi jobber hardt med å være frempå og skaffe oversikt innen vi kommer til sommervinduet samtidig som vi sammen jobber for å forsterke klubbens infrastruktur og verdi over tid.

Hilsen til supporterne 

Om noen dager venter altså nyopprykkede Moss i seriepremieren, foran et fullsatt bortefelt på Melløs stadion. At bortefeltet var utsolgt en uke før kampen bekrefter inntrykket og følelsen av at supportermiljøet er i vekst, et supportermiljø som er helt avgjørende for hele klubbens suksess over tid.

- Jeg vil sende en hilsen til alle de som kommer på kamp enten de ser den på tribunen eller sitter hjemme og håper på seier mens uttrykker støtte og viser engasjement til de ute på banen. Engasjementet som legges ned er ekstremt viktig for klubben, og spesielt viktig er det i tøffe tider og motgang, både i enkeltkamper og over tid, mener Fannberg og legger til:

- Jeg forventer intet mindre enn at alle som har et forhold til IK Start gjør alt de kan for klubben både i medgang og i motgang. Det er oss til sammen som er IK Start.

_TES5839.jpg
Gjengen på tribunen blir veldig viktig for klubben i året som kommer. (Foto: Tor Erik Schrøder)

 

Annonse fra Obos-ligaen: