Brandsdal Langeland

Lanserer nytt logo-forslag

Logodebatten har vekket alle med følelser for Start. Nå får medlemmene presentert et nytt forslag før tirsdagens ekstraordinære årsmøte (Foto: NTB Scanpix).

Annonse:

Snart to uker er gått siden medlemmene ble fremlagt forslag til ny Start-logo. Tirsdag klokka 1900 møtes de igjen til ekstraordinært årsmøte.

- Det har vært et overveldende engasjement i klubben, i byen og på Sørlandet. Vi visste at forslaget ville bli diskutert, men er positivt overrasket over hvor mange som har engasjert seg og vist at de har et eierforhold til Start. Om noen trodde Start ikke lenger favnet bredt på Sørlandet, så er det til de grader motbevist, sier styreleder i Start En Drøm AS, Christopher Langeland.

>> SE BILDER NEDERST I SAKEN

Nytt forslag

Dette engasjementet ønsker klubben å få med seg videre. Derfor får medlemmene presentert et nytt offensivt forslag med tanke på å få flest mulig til å trekke i samme retning.

- I etterkant av årsmøtet har vi fortsatt dialogen med mange Start-venner med ulik bakgrunn og ståsted. Det har vært inspirerende og nærmest rørende møter med mennesker som alle ønsker det beste for Start. Disse samtalene har resultert i at vi lanserer et forslag som vi tror vil favne og samle klubbens medlemmer – og andre som bryr seg om Start, sier Langeland.

Det tror også styreleder i IK Start, Geir Tønnesland.

-  Jeg tror klubben vil samle seg rundt det forslaget som presenteres. Forhåpentligvis vil det samle resten av Sørlandet også, sier Tønnesland og tenker selvsagt på den store oppmerksomheten som har vært Start til del de to siste ukene.

Det nye forslaget tar med seg Starts stolte tradisjoner, samtidig som klubben er offensive og ser fremover.

>> SE FORSLAGET LENGER NED I TEKSTEN

Takker for engasjementet

Styrelederen sier de nye eierne er svært glade for å kunne presentere et nytt samlende forslag.

- Den siste tidens engasjement har vært helt fantastisk. Jeg vil takke hver og en som har engasjert seg. Vi i Start En Drøm AS har tatt innspillene på alvor. Løsningen vi her kommer med har som målsetning å få med hele Sørlandet fremover. Reisen skal føre til nye vennskap, fellesskap og masse lidenskap. Vi skal ha flere folkefester og vi ønsker å engasjere hele Sørlandet.

Fotball i endring

Start En Drøm AS har en visjon om å inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på å realisere sine drømmer og visjoner. Eierne er samtidig opptatt av å profesjonalisere klubben ytterligere.

- Fotballen er i stadig endring. Ser vi til andre klubber i Skandinavia og Europa er vi helt avhengig av å utvikle oss, og det i et raskt tempo. Vi skal bruke teknologi og Big data - både til spillerlogistikk, men også til å analysere livsstilsvaner som søvn og kosthold. Det er mange klubber som er langt fremme på disse områdene og de er naturlig nok også langt fremme på merkevaren. Merkevaren er kvalitet og lekenhet. Dette kan vi la oss inspirere av også på Sørlandet, sier Langeland.

Det er Start-direktør Even Øgrey Brandsdal som skal presentere forslaget for medlemmene tirsdag kveld.

- Vi er en offensiv, fremoverlent og fremtidsrettet gjeng som ønsker alt det beste for klubben vår. Jeg gleder meg derfor til å presentere det nye, samlende forslaget, sier Øgrey Brandsdal.

Start-direktøren kommer til å forklare følgende for medlemmene:

  • Starts nye logo er en modernisert vimpel – med klare linjer til den opprinnelige Start-logoen fra 1905. Denne benyttes blant annet på spillerdrakter.
  • IK Starts kommersielle varemerke er et løvehode med krone. Denne kan brukes i markedsføringssammenheng, på supporter-artikler, i arbeid inn mot barn og unge osv.
  • IK Start originale vimpel fra 1905 skal benyttes ved hederstegn og andre høytidelige markeringer. Den kan også brukes i andre sammenhenger.

Forslag til ny lov

Medlemmene får følgende forslagstekst til votering (jf Klubbens lover, paragraf 2 – under punktet ‘Organisasjon’):

5) IK Starts merke/logo er formet som en vimpel. Vimpelen er delt opp i tre striper. Vimpelen vil være sort ved gul bakgrunn, og gul ved sort bakgrunn. Andre fargevariasjoner tillates dersom det er formålstjenlig.

6) IK Starts originale vimpel fra 1905, med hvite bokstaver med «Start» på blå bunn, skal benyttes ved hederstegn og andre høytidelige markeringer

7) IK Starts kommersielle varemerke er et løvehode med krone

8) IK Starts drakt er gul med sorte detaljer, sorte shorts og sorte sokker

logo
Den nye vimpelen benyttes blant annet på spillerdrakter
START_flagg
Løven blir for eksempel å finne på supporterartikler.
13rc7o2zxl2zm1ji6u43bmvik2
Den opprinnelige Start-vimpelen benyttes i forbindelse med hederstegn og andre høytidelige markeringer

Annonse fra Obos-ligaen: