Lahne matchvinner i generalprøven

Jack Lahne ble matchvinner i sin første kamp på Sparebanken Sør Arena, da han var eneste målscorer i 1-0-seieren mot Sandefjord. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Sandefjord tok initiativet i kampen fra start, og kontrollerte ballen mesteparten av tiden i de innledende minuttene. De klarte dog ikke å konvertere sine muligheter til mål.

Det tok litt tid før vi kom skikkelig i gang, men etter rundt tjue spilte minutter kom vi litt mer inn i kampen, og Tom Strannegård fikk ved et par anledninger forsere fremover, men det manglet presisjon ved avleveringene.

Da omgangen var halvspilt fant Fabian Ness Strannegård med et innlegg, men svenskens heading gikk i ryggen til Alagie Sanyang og ut av spill. Resten av omgangen var sjansefattig, helt frem til det 44. minutt da Ness kom seg fri i boksen, men fikk ikke lagt ballen til rette og Sandefjord fikk avverget. Dermed var stillingen pause 0-0.

Andre omgang startet med et par farlige sjanser fro Sandefjord, men gode redninger fra Jasper stoppet forsøkene. Etter omtrent en time var Emil Grønn Pedersen farlig frempå etter en dødball. Pedersen vant duellen og headet mot bakre stolpe, hvor spissmakker Sanyang var litt for seint ute til å styre ballen i mål.

Etter 80 spilte minutter presenterte Jack Lahne seg for publikumet på Sparebanken Sør Arena med scoring i sin hjemmedebut. Svensken ble fint spilt frem av Eirik Schulze, og satt ballen kontrollert ned i lengste hjørne fra kloss hold.

Sandefjord maktet ikke å komme med en sluttspurt, og kampen endte 1-0. Nok en gang seirer vi over et eliteserielag i denne oppkjøringen, og laget er i fortsatt ubeseiret før i 2023.

KAMPFAKTA

• Treningskamp

• Start - Sandefjord 1-0 (0-0)

• Sparebanken Sør Arena

• 1-0 Jack Lahne 80´

Vårt lag: Jasper Torkildsen - Mathias Grundetjern, Luc Mares, Vito Wormgoor, Mehdi Hetemaj, Fabian Ness - Tom Strannegård, Jesper Gregersen, Salim Nkubiri - Emil Grønn Pedersen, Alagie Sanyang.

Innbyttere: Jensen, Eftevaag, Sjøkvist, Robstad, Derviskadic, Schulze, Lahne, Svela.

1’ Sanyang tar avspark og med det er kampen i gang.

15’ Ikke mye å melde om det første kvarteret. Sandefjord med et press som har ført til noen sjanser mot.

23’ Strannegård header via Sanyang som gjør at ballen går over. Litt bedre tendenser, og vår første sjanse i kampen.

33’ Gult kort til Sanyang.

45’ Pause. Sandefjord startet omgangen med et høyt press, og har hatt mye ballbesittelse. Vi kom oss litt mer inn i kampen etter et kvarter, men en relativt sjansefattig omgang.

46’ Andre omgang er i gang med samme elleve som startet kampen.

55’ Sandefjord fortsetter det høye presset og kommer til en avslutning som tvinger frem en god redning av Torkildsen.

59’ Vi gjør fire spillerbytter. Lahne, Sjøkvist, Derviskadic og Schulze inn for Grønn Pedersen, Grundetjern, Nkubiri og Gregersen.

65’ Nytt spillerbytte. Robstad inn for prøvespiller Hetemaj.

80’ 1-0!!! Jack Lahne lavt i lengste hjørne!

86’ Schulze må ut. Erstattes av Eftevaag.

90’ Kamp slutt. Sandefjord startet kampen med høyt press og hadde mye ball. Vi spilte oss derimot godt opp i andre omgang, og vinner med en fin scoring av Lahne.

Neste kamp er om en uke, søndag 12. mars, når vi skal møte Tromsø i åttedelsfinalen i NM. Alle sesongkortholdere kommer gratis inn på kampen som har avspark klokken 17:00.