Kongsvinger blir Starts Kvalik- motstander – slo KFUM 2-1

Start-trener Sindre Tjelmeland gleder seg til å jobbe knallhardt med laget sitt for å slå kvalik-motstander Kongsvinger på Sparebanken Sør Arena kommende søndag. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Annonse:

- En veldig sterk prestasjon av Kongsvinger, som vinner fortjent mot KFUM borte. Vi gleder oss til å jobbe knallhardt for å ta de på Sparebanken Sør Arena, sier Start-trener Sindre Tjelmeland.

Det tok bare to minutter før KFUM gikk opp i føringen på Intility Arena tirsdag kveld. Kongsvinger-spiller Martin Sjølstad stusset et frispark bakover i egen boks, og på bakerste stolpe fikk Simen Hestnes en enkel oppgave med å spasere inn 1–0.

Kongsvinger styrte kampen etter scoringen og fikk en enorm sjanse etter halvtimen spilt. KFUM-keeper Jonas Vatne Brauti gikk ut for å plukke en ball, men mistet fotfestet, noe som ga Eric Taylor muligheten til å avslutte. Brauti fikk avverget avslutningen, men taklet Taylor med strake knotter i leggen i samme bevegelse. Dommer Kristoffer Hagenes lot situasjonen passere.

– Det er straffe. Han stempler meg. Jeg vet ikke hvorfor dommeren ikke dømmer, sa Taylor i pauseintervjuet med Discovery+.

Der KFUM-trener Jørgen Isnes erkjente at de var heldige, mente Brauti at han ikke burde blitt utvist.

– Jeg går for å redde ballen. Da skjer sånt som det der, sa KFUM-keeperen til Discovery+.

Etter å ha brent en stor mulighet på tampen av førsteomgang, markerte Taylor seg igjen like etter hvilen da han skaffet et frispark like utenfor sekstenmeteren. Lars Krogh Gerson finstilte siktet og bøyde frisparket over muren og i det lengste hjørnet. Dermed var det likt, 1-1.

Det så lenge ut til å gå mot ekstraomganger, men i det 89. minutt sendte Martin Hoel Andersen den tilreisende Kongsvinger-fansen til himmels da han chippet ballen over Brauti og i mål – og altså kamp mot Start kommende søndag.

Annonse fra Obos-ligaen: