Lokal trener med OBOS-erfaring tar over Start 2

Den nye hovedtreneren til IK Starts rekruttlag er signert. Kristiansanderen Johan Gjønnes Nilsen tar over ansvaret som Start 2/G19-trener etter at Simen Moe tok steget opp til A-lagsteamet.

Annonse:

I går kveld ble det offentliggjort at tidligere Start 2/G19-trener Simen Moe tar steget opp og blir en del av trenerteamet til Azar Karadas på klubbens A-lag. I dag har vi gleden over å annonsere at Johan Gjønnes Nilsen har signert som hovedtrener for klubbens rekruttlag.

- Det er veldig spennende å bli en del av IK Start. Det er klubb jeg har fulgt hele livet, og nå har jeg fått muligheten til å bidra for at de største talentene tar veien fra junior til seniorfotball i Start, sier den nye Start 2-treneren.

29-åringen fra Kristiansand kommer til klubben etter å ha vært assistenttrener i Skeid i 2023. Det lokale trenertalentet startet trenerkarrieren i ung alder, og har blant annet seks år bak seg som trener i Grorud i Oslo.

NTB_tnbbIMqYyaw.jpg
Johan Gjønnes Nilsen på Sparebanken Sør Arena etter kampen mellom Start og Grorud i 2021. Nilsen var fungerende trener for Grorud. Start vant kampen 3-0. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB)

I Grorud var han som trener på ulike lag i seks år. To og et halvt år var han en del av trenerteamet i OBOS-ligaen, hvorav ett av dem var som hovedtrener.

- Jeg har i mange år jobbet i mindre klubber som har prestert over evne med tanke på økonomi. Jeg har jobbet med mange unge spillere, og hjulpet dem med å ta stegene som trengs for å nå sine drømmer, forteller Gjønnes Nilsen.

Trener på aldersbestemte landslag

I tillegg til flere år med OBOS-ligaerfaring og erfaring fra utviklende Oslo-klubber, har Gjønnes Nilsen jobbet fire år med aldersbestemte landslag. Flere av de spillerne han har trent på aldersbestemte landslag er i dag utenlandsproffer og faste inventarer på A-landslaget.

- Ved å jobbe med de forskjellige aldersbestemte landslagene i fire år har jeg sett og jobbet med toppreferansene på unge norske og europeiske talenter på nært hold.

Nå skal disse erfaringene komme til nytte for IK Start og talentene på Sørlandet.

- Nå skal vi bruke disse erfaringene til å bidra for at unge sørlandske talenter tar steget opp på A-laget i IK Start. Det blir et tett samarbeid mellom Start 2 og A-laget, og jeg gleder meg til å jobbe tett med Azar og de andre i trenerteamet til A-laget, forteller 29-åringen.

IMG_7416.jpg

Nesten komplett trenerteam

Med Johan på plass er trenerteamet til Start 2 / G19 nesten komplett. Den nye hovedtreneren for rekruttene våre får med seg Daniel Kvamme (fysiske trener) og Andre Sandum (keepertrener), med seg har de også Jahn Robert "Mini" Holmgren som er klubbens toppspillerutvikler.

I tillegg ser klubben etter en deltids spillerutvikler for å komplimentere teamet.

Rett i arbeid

Det er ingen tid å miste for Start 2-treneren. Allerede klokken 14:00 i dag, tirsdag, møter G19-laget Brann i nasjonal serie.

På sidelinjen står G17-trener Thomas Ferreira sammen med den nye treneren på Start 2 og leder laget. Kampen spilles i Sørlandshallen, og det er gratis inngang.

Velkommen til IK Start, Johan!

Annonse fra Obos-ligaen: