Club 21 har gjenoppstått – skal løfte Start mot toppen

Dette er IK Starts nye støttespillere: Bak f.v.: Kristian Westgaard (Salgssjef i Start), Per Fronth (Fredriksholm Invest), Tommy Årikstad (Seafront Group), Jesper Brandt (Brandt Invest), Fredrik Strømstad (Recto), Jan Erik Mushom (Mushom Invest), Tomas Nyberg (Tohon), Carl Viggo Axelssen (Fotball Invest), Gunnar Sædberg & Jens Helge Hodne (Næringsmegleren Sædberg & Hodne), Ole Magnus Skisland (Styreleder i Start) og Terje Marcussen (Daglig Leder i Start). Foran f.v.: Sjur Eftevaag (Krag Gruppen), Jens Ove Klev (Asko Agder), Frank Mykjåland (FLT Holding), Kurt Mosvold (Mosvold & Co), Richard Strømme (Kaspar Strømme Holdning), Trond Anton Ringøen (SR Bank), Roy Gundersen (G Eiendom), Helge Eikeland (Oakland), Gunnar Vikeså (Gustav Pedersen AS). Disse investorene var ikke tilstede da bildet ble tatt: Morten Årikstad (Seafront Group), Yngvar Rønning (Pely Holding), Jørgen Reme (Recto), Tom Arne Aamodt (Mur i Sør), Jostein Håland (BDO), Bjørn Johansson (Dr. Bjørn Johansson Associates AG) og Bjørn Halvorsen (SANA).

Annonse:

IK Start kunne tirsdag ettermiddag meddele at Club 21 har gjenoppstått med Kurt Mosvold som initiativtaker. Det setter klubbens styreleder, Ole Magnus Skisland, særdeles stor pris på.

- Vi kan nå annonsere at Club 21 i dag signerer en avtale med IK Start hvor de kjøper 25 % av spillerstallen. Modellen for eierskap i stallen er den tidligere nevnte TPO (Thirdpart-ownership som ble presentert på årsmøtet 10. mars, sier Ole Magnus Skisland.

- Viktig støttespiller 

Det var like etter årsmøtet på Sparebanken Sør Arena det kom det signaler om et lokalt engasjement for IK Start. Gjennom et møte
ble det klart at det både var stor interesse og vilje til å bidra for å løfte IK Start mot toppen av norsk fotball igjen. Konstellasjonen er den ikke ukjente Club 21. 

- Club 21 er kjent for mange som tidligere samarbeidspartner med IK Start igjennom en årrekke. De har vært en viktig støttespiller for IK Starts eksistens. Den gang, ikke ulikt fra i dag, var det investeringer i spillere som var modellen, sier Skisland, og legger til:

- Viktigheten av et lokalt engasjement er uvurderlig, og vi er svært glade for det tette samarbeidet med Club 21. 

Aasen kjøper 25 %

I tilfellet med Club 21 er det 23 stykker fra ulike deler av næringslivet som nå vil bidra på ulike måter inn mot IK Start, både med kompetanse, ressurser, nettverk og engasjement. 

- De vil være med og skape mer interesse, synlighet og forhåpentligvis positive opplevelser på Sparebanken Sør Arena i tiden som kommer. Samtidig er de med på å frigjøre sårt tiltrengte midler til driften av klubben, sier Starts styreleder.

Tidligere, og på årsmøtet, er Kjetil Aasen nevnt som en aktør inn mot en TPO i IK Start. Dette er fremdeles gjeldene. Kjetil Aasen vil kjøpe de andre 25 % av TPO som ble vedtatt på årsmøtet. Disse to avtalene vil være likelydende.

- «Start til æ dør»

Initiativtaker Kurt Mosvold var selvfølgelig tilstede på Sparebanken Sør Arena da nye Club 21 ble presentert tirsdag ettermiddag.

- Først og fremst gjør jeg dette fordi jeg synes det er gøy. Start er viktig for Sørlandet og oss som bor her. Skal Start igjen etablere seg på øverste nivå, er det viktig at klubben er mest mulig lokalt forankret i alle ledd. Det gjelder både i forhold til spillere, administrasjon og eierskap, sier Mosvold, og fortsetter:

- Vårt bidrag er på eiersiden, hvor det nå kommer inn en bred, lokal forankret gjeng med næringsdrivende fra stor-Kristiansand.

- Du har et sterkt forhold til Start?

- Start har jeg fulgt i alle år, helt siden jeg var guttunge. Jeg har en forkjærlighet for lagidretter med ball, nærmere bestemt fotball, håndball og volleyball. «Start til æ dør» gjelder for mange av oss som bor her, inkludert undertegnede, sier Kurt Mosvold.
 

Annonse fra Obos-ligaen: