Ansetter ny mann på scouting og rekruttering

Den svenske 33-åringen David Eklund er ansatt i stillingen som scoutingansvarlig.

Annonse:

David Eklund er ansatt som scoutingansvarlig og skal ha ansvaret for kartlegging og rekruttering av spillere til alle klubbens lag. Svensken har blant annet jobbet for Brommapojkarna, Brann og AIK i ulike roller innenfor talentspeiding, rekruttering og spillerlogistikk.

- Jeg er veldig glad over å være her, i en klubb med en stolt historie. Det blir kult å kunne bidra til å få klubben frem - både når det gjelder ungdomsavdelingen og seniorlaget, sier Eklund. 

I Start skal David jobbe med å kartlegge spillere til UA-lagene samt A-laget. Han skal være stasjonert på Sparebanken Sør Arena og kommer til å jobbe mye med å kartlegge spillere i hele regionen.

- Jeg skal være stasjonert her i Kristiansand og jobbe med både UA og A-lag. Når det gjelder de yngre spillerne har vi et godt samarbeid med kretsen som jeg kommer til å jobbe tett med, forteller vår nyansettelse og fortsetter:

- Det er viktig for klubben IK Start ha full oversikt over de spillerne som kan være aktuelle for våre lag, slik at Magni, Tomi og jeg har et så godt beslutningsgrunnlag som mulig.

En stor del av jobben blir å jobbe med "in-house scouting" - altså å identifisere spillere på våre UA-lag som kan bli fremtidige spillere på A-laget, og legge opp rekrutteringsstrategien deretter. Slik at det blir en rød tråd gjennom alle klubbens lag.

- Når det gjelder scoutingen av A-lagsspillere finnes det en rekke digitale verktøy vi kan bruke for å skaffe oversikt over hvem som kan være aktuelle, så noe av jobben kan gjøres fra kontoret, sier 33-åringen om arbeidet rundt rekruttering til A-laget og legger til:

- Så er det viktig å ha ressurser og kapasitet til å få sett aktuelle signeringer live, i tillegg til at det kan være tilfeller der videoanalysen ikke er tilstrekkelig og vi behøver å reise for å se en spiller live.

Magni Fannberg er godt fornøyd over å ha fått Eklund inn som en del av teamet på Sparebanken Sør Arena, og tror han blir en viktig ressurs for oss i tiden som kommer. Magni og David har kjenne til hverandre fra før, og har jobbet sammen tidligere.

- Spillerlogistikken er en veldig tidkrevende del av jobben i en klubb. Ved å få inn en erfaren mann som David til den jobben forsterker vi en sentral del av virksomheten vår.

- David har sin fremste egenskap i å være ekstremt god på å identifisere spilleres egenskaper og fremtidige potensial samtidig som han vet hvor viktig helheten er. Vi skal alltid se til at den interne "pathway-in" er åpen samtidig som man ser på eksterne alternativer. Davids inntreden i IK Start er en av våra sterkeste rekrutteringer i 2023 og for framtiden, sier sportssjef Magni Fannberg.

Velkommen til Start, David.

Annonse fra Obos-ligaen: