Start g16 - Stabæk G16

KLASSIFISERINGEN: - Dette betyr mye

Start med fire stjerners talentarbeid!

Annonse:

Starts utviklingsarbeid har oppnådd fire av fem mulige stjerner i den første klassifiseringen av norsk toppfotball. De andre klubbene som har like mange er Bodø/Glimt, Rosenborg, Brann, Stabæk og Vålerenga.

- Dette er inspirerende og et tydelig signal om at Start gjør mye bra på utviklingssiden. Det skal vi bygge videre på. Dessuten er det allerede mange spennende avtaler med lokale klubber på plass og med godt samarbeid skal vi få frem talentene på Sørlandet, sier Christopher Langeland som er styreleder i Start En Drøm AS.

Tilfører økonomisk støtte

Prestasjonen betyr mye på flere felt. Start tilføres midler fra en pott på 350 millioner kroner som er en del av medieavtalen som Norsk Toppfotball har gjennom Discovery-avtalen på over to milliarder kroner. Hvor klubben mye får er ennå ikke klart. Hvert år i seks år får de 32 toppklubbene i Eliteserien og Obos-ligaen penger av en pott på 35 millioner kroner til utviklingsarbeid.

- Vi er stolt av resultatet og har fokus på oss selv for å bli enda flinkere og gjøre utviklingsstrukturene sterkere med ytterligere kompetanse og kvalitet. Samtidig er vi opptatt av samarbeidet med lokale klubber slik at det vi gjør i Start også kommer de andre klubber på Agder til gode, uttaler Bård Borgersen som er Starts utviklingsleder.

>> LES HELE RAPPORTEN HER

Nasjonale kamper

- Gode utviklings strukturer belønnes med midler fra Norsk Toppfotball, men det gir også tilgang til Nasjonale serier. I 2018 arrangeres Nasjonale serier på G14,G16 og G18 nivå. IK Start stiller med egne lag på G16 og G18, mens G14 serien er for de beste spillerne i hele Agder, altså et kretslag. Dette gjennomføres i tett samarbeid med NFF Agder. I tillegg til nasjonale serier deltar IK Start på NTF Elitetiltak og dette gir bortimot 85 nasjonale kamper. Vi jobber også med å skaffe internasjonal matching for å klargjøre spillerne til de krav som forventes, forteller Bård.

- De fire stjernene gjør Start til en enda mer attraktiv klubb?

- Det at vi får 4 stjerner betyr at vi har et av de mest spennende utviklingsmiljøene i Norge. Systematikken og kvaliteten på det vi gjør er det viktigste, men stjernene synliggjør kvaliteten på vårt produkt og det tror jeg bidrar til et positivt omdømme. Samspillet med omgivelsene våre er viktig for oss. Jo sterkere utviklingsstrukturer, jo mer kan vi bidra og inspirere.

Sterkt fundament

- Nå har vi et godt grunnlag, et sterkt fundament å bygge videre på til neste klassifisering om to år. Vi kan bli enda bedre, og skal norsk fotball bli bedre internasjonalt må flere klubber oppnå flere stjerner, sier Bård Borgersen.

Annonse fra Obos-ligaen: