Klar for IK Start: - Skal bidra med trøkk & fysikk

Den 27 år gamle spissen Kristoffer Hoven er klar for IK Start. Spissen kommer fra litauiske Kauno Zalgiris.

Annonse:

Kristoffer Hoven er klar for IK Start. Spissen med over 100 kamper i norsk toppfotball kommer fra spill i litauiske Kauno Zalgiris.

- IK Start er en fantastisk fin klubb med fine fasiliteter i en kjempefin by. I tillegg liker jeg det som bygges i klubben og spillestilen kler meg bra, sier spissen.

Hoven debuterte i Eliteserien i 2016 for Strømsgodset, og har siden vært innom Hønefoss, Kristiansund, Sogndal, Skeid, Varberg BOIS i Allsvenskan og sist i Kauno Zalgiris i den litauiske toppdivisjonen.

- Det har vært veldig opp og ned det siste året. Veldig mye læring jeg kan ta med meg videre, forteller Hoven.

Mest kjent for det norske fotballpublikummet er han nok fra tiden i Sogndal. Fra 2019 til 2022 spilte han 84 kamper for laget fra saftbygda, og scoret 34 mål. Nå håper den fysisk robuste spissen å bidra med mål for IK Start i 2024.

Jeg håper å bidra med trøkk & fysikk, og det å score noen mål. Jeg skal jobbe knallhardt å vise stor vilje ute på banen, sier den høyreiste 27-åringen.

DSC_0006-Enhanced-NR.jpg
Kristoffer Hoven håndhilser med hovedtrener Azar Karadas.

Klubbens hovedtrener Azar Karadas er glad for at klubben nå kan ønske Kristoffer Hoven velkommen, og at vi har sikret oss hans kvaliteter.

- I Kristoffer får vi en spiller som vet hva som ventes av han, og han har levert godt i OBOS-ligaen tidligere. Det er en fysisk god spiller som vil gi oss en ny dimensjon på topp, forteller han og legger til:

- Kristoffer vil passe godt inn i spillergruppen og den kulturen vi ønsker å bygge innad i klubben.

Hovedtreneren sier at klubben har jobbet med å få Hoven hit etter at de fikk nyss i at han var tilgjengelig for en retur til Norge.

- Det siste året har han vært litt i Sverige og litt i Litauen, og da vi fikk nyss i at det var mulig å hente han tilbake igjen til Norge har vi jobbet hardt for å få det til, og han har selv ytret et ønske om å bli en del av dette Start-laget, forteller Karadas.

Velkommen til IK Start, Kristoffer!

Annonse fra Obos-ligaen: