Kjendiskokk og blodfan går inn i Starts sponsornettverk

Farmen kjendis-aktuelle Trond Moi, som eier restauranten Hos Moi på solsiden Fiskebrygga i Kristiansand, har vært stor Start-fan siden 1970-tallet. Nå har den 53 år gamle opprinnelige kvindølen, også gått inn i klubbens sponsornettverk. (Foto: Egil Olsen)

Annonse:

- Både jeg og Stian (Tungland – red.anm.) som eier Hos Moi sammen, er blodfans av Start. Det er også hovedgrunnen til at vi går inn i klubbens gode nettverk, der vi kan knyte spennende forretningskontakter og få muligheten til å markedsføre oss, sier Trond Moi, når vi har invitert ham til å overvære en A-lagstrening på Sparebanken Sør Arena.

Trond Moi er kjent for de aller fleste fra media og tv som kokk og vinkelner. Mindre kjent er det at han har hatt sesongkort på Sparebanken Sør Arena siden åpningen i 2007. Før det var han regelmessig på Kristiansand stadion, også da med sesongkort. Men det var ingen selvfølge at kjendiskokken fra Kvinesdal skulle bli Start-fan. 

- Det var mange Viking-supportere i Kvinesdal da jeg vokte opp der. Det er jo bare 15 mil mellom Kvinesdal og Stavanger. Men jeg og kompisene mine valgte Start. Da vi fikk lappen på -80-tallet, begynte vi å reise bortover for å se kampene på Kristiansand stadion, sier 53-åringen.

Myggen og Olav Klepp

Trond Moi har mange gode minner fra sine mer enn 40 år som Start-supporter. Men noen minner sitter selvsagt bedre enn andre.

- Kampen jeg husker best må være den berømte mot Rosenborg i 1991, da vi vant 5-0. Men vi hadde også noen gøye kamper mot Viking på den tiden, blant annet en 4-1-seier. Men det jeg husker aller best, er debuten til Myggen på gamle Stadion (2-2 mot Vålerenga 30. juli 1989 – red.anm.). Han var banens beste, og vi så starten på noe stort.

- Så da er kanskje Erik Mykland også favorittspilleren din i…?

- Erik er helt selvfølgelig helt der oppe, men det er en annen som over alle andre. Det er Olav Klepp. For meg er det ingen over, ingen ved siden, og heller ingen rett under Olav.

Tror Start rykker opp 

Trond Moi hadde sesongkort på gamle Kristiansand stadion da Start tok sølvmedaljer i Eliteserien i 2005. Siden har ikke klubben klart å hevde seg i toppen av norsk fotball, det er blitt tre semifinaler i cupen, men Moi har aldri mistet troen på klubben i sitt hjerte. 

- Det er veldig viktig at vi får Start opp i Eliteserien igjen så fort som mulig, og at vi er med og hevder oss der. Det er viktig for måten vi tenker på, entusiasmen og næringslivet på Sørlandet. Start er mye viktigere for byen og landsdelen enn folk flest er klar over, sier Trond Moi, og legger til:

- Jeg har veldig tro på at Start spiller i Eliteserien i 2024.

Annonse fra Obos-ligaen: