Keeper-Jasper er Kaspers (5) super-helt

Jasper Silva Torkildsen (18) har mange fans. Den største og yngste er kanskje Kasper Langenes fra Søgne. Søndag kommer 5-åringen for å se Jasper i aksjon for Start mot Stjørdals-Blink. (Foto: Egil Olsen).

Annonse:

Kasper er på alle Start-kampene på Sparebanken Sør Arena, og han har en gul Jasper-drakt som han har sovet i hver natt siden han fikk den.

- Kasper bare elsker Jasper. Det har vært sånn fra første dagen de traff hverandre. Nå skal ikke jeg svare for Jasper, men jeg tror nesten det går begge veier, det bare klaffet mellom dem, sier pappa Morten Langenes.

Det er ingen familiær relasjon mellom Kasper og Jasper, men de har kjent hverandre siden Kasper var en liten baby. Det skyldes at Kaspers mormor, Linda, og Jaspers mamma, Monika, ble kjent med hverandre da de jobbet sammen på G-sport Søgne, som nå er Intersport, for 30 år siden. 

Gjensynsglede

Gjensynsgleden var gjensidig da vi nylig inviterte Kasper på Start-trening for å se på Jasper. Der stilte den lille hjerteknuseren med keeper-hansker, caps med bremmen opp og, selvfølgelig, drakten med 1 TORKILDSEN på ryggen.

- Der er Jasper, roper Kasper, peker og løper fra mamma og pappa og bort til den storvokste, unge keeperen, og kaster seg om halsen på ham. 

Jasper er også tydelig glad for å se den lille beundreren sin når han dukker opp på Sparebanken Sør Arena.

- Kasper er helt nydelig, en bombe av glede hver gang jeg ser ham. Vi koser oss og prater masse om Pokémon, som er det store nå for tiden.  Han er på alle kamper hjemme, og har drakter, kopper og bilder av meg. Jeg føler meg som en superstjerne, sier Jasper, og legger til:

- Med mor Kamilla og far Morten kunne ikke Kasper bli noe annet enn gull. Jeg er heldig som har deres butikk, Intersport Søgne, som sponsor. Finere folk må man lete lenge etter å finne. Når de har et godt øye til meg, så vet jeg at jeg gjør noe riktig.

Kult  barnehage-besøk

Gjensynsglede var det forresten også da Jasper hentet Kasper i barnehagen siste dagen før sommerferien. Det ble den kuleste dagen noen sinne for 5-åringen. 

Kasper er ikke bare med foreldrene sine på hjemmekampene på  Sparebanken Sør Arena. To bortekamper har de også vært på; Mjøndalen (0-0 24. juli) og Sandnes Ulf (5-3 sist søndag). Da bodde de, helt tilfeldig, på samme hotell som Starts spillere og ledere.

- Da Kasper fikk se Kristoffer Tønnessen komme til frokost, løp han bort til ham og spurte om Jasper var der. Tønnessen svarte at Jasper snart kommer. Mange spillere kom bort og snakket med Kasper og ga ham «high five», sier Morten.

I desember skal Kasper bli storebror. Da han ble spurt om hva broren eller søsteren skal hete, svarte han kjapt: - Jasper Silva Torkildsen!

PS! Vi må ta med at det er en søster Kasper får i julemåneden. Da blir altså ikke navnet Jasper Silva Torkildsen. Men kanskje neste gang…?

Annonse fra Obos-ligaen: