"Kanskje vi virkelig får ting til å sitte og ender opp med en storseier"

Les Frank Thomassens supporterinnlegg før Start - Hødd her. (Helge N. Olsen)

Annonse:

Etter tapet for Raufoss var det mange som håpte at Start skulle slå tilbake og vinne på en bortebane der vi har levert mange gode kamper de siste sesongene, men det endte i stedet med ny nedtur og poengdeling. Faktisk var vi litt heldige som fikk med oss ett poeng, da Henrik Skogvold utlignet for Start 5 minutter på overtid. Nå er det ny hjemmekamp, og mot Hødd er ingenting annet enn 3 poeng godt nok.

TABELLEN

4. Hødd.. 5...2-3-0... 6-2...9 poeng

7. Start...5...1-3-1... 9-7...6 poeng

LYSPUNKTER FRA FORRIGE KAMP 

Jeg vil denne sesongen trekke fram to positive ting fra vår forrige kamp. Forrige kamp var bortekampen mot KFUM som endte med 2-2.

- Henrik Skogvold: Om Start har slitt så langt denne sesongen, så har i det minste Henrik Skogvold innfridd. Han er kun 18 år gammel, har reist fra familien på Lillestrøm, spiller med nye lagkamerater og har allerede 3 scoringer og 1 målgivende på sine 3 kamper i Start-drakta.

- Vito Wormgoor: Dette var en spiller det var store forventninger til da han kom foran fjoråret. Han leverte en nokså skuffende sesong i fjor, men denne sesongen har han levert mye bedre og er en av de få som leverte godkjent mot KFUM.

IL HØDD FOTBALL

Hødd ble stiftet i 1919 har stort sett kjempet i 1.divisjon fram til 2016 da laget rykket ned i 2.divisjon. Der ble de fram til i 2022 da de rykket opp igjen til det nest-beste selskap. Denne sesongen har de fått en kjempestart etter 5 runder lå laget på direkte opprykksplass.

Faktisk har de imponert så mye at trener Joakim Dragsten ble kåret til månedens trener i OBOS-ligaen 2023.

Her er laget de startet med i forrige kamp mot Ranheim (og poengene fra Nettavisen):

1Ole-Monrad Alme6
32Sander Sundnes6
77Marius Alm7
6Thomas Lillo6
24Erlend Hellevik Larsen5
4Peder Nersveen4
14Halvard Urnes5
8Sverre Økland (k)5
20Syver Skeide6
9Alfred Scriven4
7Robin Hjelmeseth3

I motsetning til Start har Hødd en skadefri tropp og kan dermed stille sitt sterkeste lag i Kristiansand.

HØDDS 5 SISTE KAMPER

10 april: Hødd - Raufoss 1-0 (serie)

16 april: Skeid - Hødd 1-1 (serie)

22 april: Hødd- Åsane 1-1 (serie)

30 april: Kongsvinger - Hødd 0-3 (serie)

3 mai: Hødd - Ranheim 0-0 (serie)

IK START

Hos Start så er det gledelig at det ikke har kommet noen flere skader i det siste. I tillegg er Vajebah Sakor endelig spilleberettiget og så er Rolf Daniel Vikstøl klar igjen. Gledelig er det også at flere av de skadde spillerne har begynt å trene igjen.

NOEN TANKER TIL SLUTT

Etter at vi feide KBK av banen med 4-0, har Start-laget slitt betydelig. Det har kun blitt 2 poeng på 3 "enkle" kamper mot Bryne, Raufoss og KFUM, men Start har kun klart å få med seg 2 av 9 mulige poeng i disse kampene. Det er altfor svakt, og derfor er kampen mot Hødd en kamp som både skal og må vinnes. Selv om Hødd er årets overraskelse så langt, så er dette et lag Start skal slå 10 av 10 ganger dersom man har ambisjon om å rykke opp.

Heldigvis begynner det å lysne litte grann på skadefronten og flere spillere har begynt å trene igjen, og Rolf Daniel Vikstøl er meldt kampklar foran kampen mot Hødd. I tillegg vil vi nok få stifte bekjentskap med Vajebah Sakor, som med sin erfaring kan bli veldig viktig framover, dersom han holder seg skadefri.

Det er lett å bli motløs og gi opp når ting ikke går veien, men jeg håper så mange som mulig Start-supportere allikevel tar turen på kamp søndag ettermiddag. Det som er så moro med fotball er at man ikke vet hva man får servert. Kanskje kampen mot Hødd blir kampen der vi virkelig får ting til å sitte og vi ender opp med en fortjent storseier. Ingenting hadde smakt bedre, MEN samtidig vet vi at dersom det skal kunne skje, så må vi krige som gale i 2 x 45 minutter. Vi må vinne hver eneste duell, spurte fortere og lengre enn Hødd sine spillere og så må vi jobbe for hverandre.  

Gjør vi det, kan det bli en fin ettermiddag på Sparebanken Sør Arena. Jeg håper du tar turen og viser din støtte i en vanskelig periode for Starts-gutta.. Start trenger supporterne enda mer når laget sliter, så ta turen og hei Start-gutta fram til 3 poeng.

God kamp alle Start-venner!

FROM OVER THERE,

= Frank Thomassen =

Annonse fra Obos-ligaen: