Kan Start-debutere på onsdag

Her ønsker Kristoffer Valsvik Basilio Ndong velkommen til hans første trening på Sparebanken Sør Arena. Onsdag kan venstrekanten få sin Start-debut.

Annonse:

– Ja, som alle de andre i troppen, er han aktuell for kampen mot Ullensaker Kisa, sier Start-trener Sindre Tjelmeland til ikstart.no

Basilio Ndong landet på sørlandsk jord søndag, og sier han er klar for å spille allerede på onsdag.

– Ja, jeg er klar dersom Sindre ønsker det. Jeg ønsker å gjøre alt jeg kan for å få Start oppover tabellen, sier Basilio Ndong til ikstart.no.

Han bor inntil videre på hotell i sentrum, men håper å flytte inn i leilighet i løpet av uken. Han har faktisk vært i Kristiansand en gang tidligere – for fem år siden.

Basilio Ndong kommer nå fra den belgiske 2. divisjonsklubben KVC Westerlo. Foreløpig er det snakk om en låneavtale ut året, men med mulighet for permanent overgang dersom han overbeviser.

– Vi forventer oss en spiller med masse energi og fart. Basilio er en eksplosiv type som er god en mot en begge veier, sier Sindre Tjelmeland.

–Hvilken rolle er han tiltenkt?

– Han er primært en venstreback, og ble hentet fordi vi fryktet at Kris (Kristoffer Tønnessen – red.anm.) kunne bli solgt. Han gir oss flere valgmuligheter på venstresiden hvis vi vil flytte på Kris, og mer konkurranse om plassene.

Basilio Ndong er født 17. januar 1999, og er opprinnelig fra byen Mbini i det sentralafrikanske landet Ekvatorial-Guinea. Han begynte sin karriere i Cano Sport Academy i byen Malabo i fødelandet.

Etter Afrikamesterskapet i 2018 signerte han treårskontrakt med den makedonske klubben FK Shkupi. Der spilte han 44 kamper mellom 2018 og 2020, før han fortsatte karrieren i KVC Westerlo i Belgia.

Han har 15 A-landskamper for Ekvatorial-Guinea.

Annonse fra Obos-ligaen: