Start slo Vindbjart 3-0 på Sparebanken Sør Arena i årets første treningskamp.

Sparebanken Sør Arena

0-1 Emir Derviskadic (22)
0-2 Sander Svela (77)
0-3 Alagie Sanyang (90)

Starts lag 1. omgang: Jasper Torkildsen (Amund Wichne fra 30) Jon-Helge Tveita, Peter Reinhardsen, August Frobenius, Luc Mares, Henrik Robstad, Levi Eftevaag, Emir Derviskadic, Chukwuemeka Kalu, Eman Markovic, Emil Grønn Pedersen.

Starts lag 2. omgang: Wichne (Mehdi Amini fra 60), Jon-Helge Tveita (Kristoffer Tønnessen fra 60), Amidou, Vegard Bergan, Henrik Robstad (Fredrik Østhus fra 60), Bo Andre Larsen, Bjarni Mark Antonsson, Kristoffer Valsvik, Eirik Schulze, Sander Svela, Alagie Sanyang.

Kampsammendrag:

I et skikkelig ruskevær på Sparebanken Sør Arena møttes Vindbjart og Start til årets første test. Begge lag hadde planer om å gjøre mange bytter i pausen, og Start stilte med flere prøvespillere.

Fra start av fikk vi se midtbanespilleren Chukwuemeka Kalu og midtstopper August Frobenius.

Kampen åpnet jevnt, der ingen av lagene klarte å skape noen særlig store sjanser.

22 min: 1-0 til Start ved Emir Derviskadic.

Den unge spilleren vant ballen på midten og satte direkte fart mot 16-meteren. Like før han nådde boksen til Vindbjart, plasserte han et presist skudd ned i hjørnet til høyre for målvakten – en flott prestasjon av midtbanetalentet.

Start tok over litt etter dette, og bygde opp fine muligheter fra kantene, særlig fra Henrik Robstad på venstresiden.

Vindbjart satte ballen i mål like før pause, men dommer hadde allerede blåst for frispark til de gule og svarte, og dermed ebbet omgangen ut i 1-0 til Start.

PAUSE.

I pausen fikk vi veldig mange bytter, der blant annet de lokale talentene Bo Andre Larsen og Sander Svela startet andreomgangen sammen med prøvespiller Amidou, mens Fredrik Østhus og Mehdi Amini skulle få spilletid utover i omgangen.

Start åpnet andreomgangen friskt og skapte flere halvsjanser de første minuttene, men som i førsteomgang ble det etter hvert mye pasningsspill og lite sjanser. Det var klart at begge lag ønsket å gjennomføre tingene de har øvd på, men at det i januar fortsatt er tidlig i prosessen.

Vindbjart var faktisk nærmest i den første delen av andre omgang, og hadde et par gode sjanser etter drøye timen spilt, der prøvespiller Amini ble satt på prøve flere ganger.

Start slet med å spille seg frem til sjanser, men etter 77 minutter satt endelig 2-0 i nota. Innbytter Kristoffer Tønnessen vartet opp med et lekkert innlegg fra venstrekanten, mens unge Sander Svela kontrollert satte inn 2-0 på volley. Et høydepunkt i en ellers litt kjedelig kamp.

Like før full tid fikk Vindbjart en stor sjanse til å redusere på et skudd fra like utenfor 16-meteren, men Amini fikk vist frem en skikkelig TV-redning, der han lå vannrett ut og reddet forsøket.

Også Start fikk en siste sjanse på overtid. Eirik Schulze fikk avsluttet fra en god posisjon, men avslutning ble blokkert ut til hjørnespark av målvakten. På det påfølgende hjørnesparket headet Alagie Sanyang inn 3-0 til Start, noe som også ble det siste som skjedde i kampen.